Aktualizované Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Maškarný bál aj bezplatné akcie v Michalovciach: Týždňové tipy na voľný čas

Predposledný januárový týždeň prináša bál, vesmír aj výstavy. Každý si môže vybrať, kam sa vyberie po práci i škole.

Ilustračný obrázok k článku Maškarný bál aj bezplatné akcie v Michalovciach: Týždňové tipy na voľný čas
Zdroj: TASR

Od Ondavy k Uhu

do 22. 1. 2020, Zemplínske múzeum v Michalovciach

Zemplínske múzeum v Michalovciach pozýva milovníkov výtvarného umenia na výstavu OD ONDAVY K UHU – Zemplínska krajina očami umelcov. Kraj plný osobitostí, nenapodobiteľnej atmosféry a svetelných efektov, kraj plný slnka a farieb ako ho vo svojej tvorbe zachytili aj mnohí umelci predchádzajúcich generácií (napr. T. J. Mousson).

Stal sa zdrojom námetov pre diela nielen domácich, ale aj mnohých zahraničných umelcov, ktorí tu hosťovali na maliarskych plenéroch a sympóziách organizovaných Zemplínskym múzeom v priebehu uplynulých rokov. Výstava potrvá do 22. januára 2020.

Maškarný ples

24. 1. 2020 o 18:00 hod., Reštaurácia Dúha, Michalovce

Občianske združenie a Integra a Pro Mente, n.o. robia 24. januára 2020 v Michalov­ciach Tetralógový maškarný ples, ktorý v tomto roku oslavuje už svoje 21. narodeniny. Pred pár rokmi o. z. Integra oslávila 20. výročie svojho založenia. Za každým jej zaujímavým príbehom stoja odhodlaní ľudia. Viac info o vstupenkách tu.

Výstava

do 31. 1. 2020, Galéria Mestského kultúrneho strediska, Michalovce

Mestské kultúrne stredisko v Michalovciach pozýva milovníkov umenia na výstavu pod názvom Výber z tvorby. Svoje diela predstavia dvaja umelci. Na výstavu sa môžete prísť pozrieť do 31. januára 2020.

Vesmír

21. 1. 2020 o 17:00 hod., Mestské kultúrne stredisko, Michalovce

Hvezdáreň v Michalovciach pozýva verejnosť na prednášku s názvom Čo môžeme vidieť v atmosfére. Prednášať bude RNDr. Zdeněk Komárek. Vstup na podujatie je bezplatné.

Richard Jewell

24. 1. 2020 o 21:10 hod., Kino Centrum, Michalovce

Počas XXVI. letných olympijských hier, ktoré sa konali v roku 1996 v americkej Atlante, bezpečnostný strážnik Richard Jewell zachránil tisícky životov nálezom batoha plného bômb a následnou evakuáciou oblasti štadióna pred ich explóziou. Z prvotne oslavovaného hrdinu sa neskôr kvôli nespoľahlivým a nekompletným informáciám z médií stáva hlavným podozrivým.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Aj vám sa už cnie za teplom? Pozrite si letné zábery zo Šíravy.

Video: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM