Veronika Ondo-Cholewová Šport Iné športy

Michalovčan Pavol Regenda si užíva veľké hokejové oslavy, FOTO

Michalovčan Pavol Regenda si užil veľké oslavy v hlavnom meste, bublinkovú sprchu a fanúšikov.

Ilustračný obrázok k článku Michalovčan Pavol Regenda si užíva veľké hokejové oslavy, FOTO
10
Galéria
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Slovenskí hokejisti oslávili zisk bronzových medailí na ZOH v Pekingu slávnostnou jazdou ulicami Bratislavy. Ukončili ju na Námestí SNP, kde ich privítalo niekoľko tisíc fanúšikov.

Kabrioautobus s hokejistami vyrazil spred Arény Ondreja Nepelu do ulíc Starého mesta. Zamieril k nábrežiu, následne sa ešte vrátil smerom k Hlavnej stanici a o 16.30 dorazil na miesto, kde sa tradične konali oslavy všetkých úspechov hokejovej reprezentácie, vrátane zisku titulu majstrov sveta v roku 2002 v Göteborgu. O cenný kov z najväčšieho športového sviatku sa však hokejisti mohli s priaznivcami podeliť premiérovo.

Pavol Regenda po príchode.
Pavol Regenda po príchode. / Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Rozdávali šály

Hráči po príchode rozdali prítomným šály s logom reprezentácie. Na pódiu nechýbali členovia realizačného tímu vrátane trénera Craiga Ramseyho.

Veľkého aplauzu sa dočkal najlepší strelec turnaja, sedemgólový Juraj Slafkovský. „Formu som si odložil na to správne podujatie. Užívam si to. Máme najlepších fanúšikov na svete,“ pozdravil 17-ročný útočník zaplnené námestie.

Fanúšikom sa prihovoril aj prezident SZĽH Miroslav Šatan: „Ďakujeme, že ste prišli podporiť chlapcov. V prvých zápasoch na turnaji sme trochu nemali šťastie, ale potom sa to otočilo. Rád by som bol, aby ste si všetci vzali z chlapcov príklad. Chcem, aby ste bojovali ako oni, aby ste sa dokázali spojiť ako oni a boli rovnako úspešní.“

Prečítajte si aj:

Aj tak sme stále frajeri

Hokejisti si na pódiu spoločne s fanúšikmi zaspievali „Aj tak sme stále frajeri“, znela aj pieseň*** „Mám ťa rád“*** od Karla Duchoňa, ktorú si bronzová partia hrala počas zápasov na ZOH.

Hráči priznali, že sami nečakali, že ich príde do ulíc privítať až toľko ľudí. Na pódiu striekalo šampanské, bublinkovú sprchu schytal aj šéf SZĽH Šatan.

Pavol Regenda
Pavol Regenda / Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Vďačný Michalovčan Regenda

Bronzovým úspechom v Pekingu si viacerí slovenskí hokejisti zvýšili renomé a majú šancu sa posunúť v kariére vyššie. Svojimi výkonmi na ZOH 2022 zaujal aj útočník Michaloviec Pavol Regenda, ktorý zaznamenal v siedmich dueloch štyri body (1+3).

V súboji o bronz proti Švédsku prihral Samuelovi Takáčovi na dôležitý gól na 2:0 a v závere sám zásahom do prázdnej bránky spečatil víťazstvo 4:0.

„Momentálne je mojím cieľom zabojovať v play off s Michalovcami. Potom uvidíme, čo bude ďalej. Som rád za to, že som mohol byť v tíme, že sa mi darilo a že som mohol pomôcť k tomuto úspechu. Som za to vďačný,“ povedal Regenda na utorkovej tlačovej konferencii po prílete na Slovensko.

Pozrite si príchod a oslavy hokejistov.

Regenda si užíval veľké oslavy v hlavnom meste Slovenska
10
Galéria
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM