Rôzne

Michalovčanov čaká nová lávka cez rieku Laborec: Zmena súvisí s výstavbou cyklotrasy

Ako ste si mohli všimnúť, v Michalovciach došlo k odstráneniu starej lávky cez Laborec. Tú však nahradí lávka nová. Zmena súvisí s výstavbou cyklotrasy.

Ilustračný obrázok k článku Michalovčanov čaká nová lávka cez rieku Laborec: Zmena súvisí s výstavbou cyklotrasy
3
Galéria

V metropole Zemplína odstránili starý most pre peších a cyklistov, ktorý sa nachádzal nad Laborcom smerom na Stráňany. Mesto nám prezradilo viac.

Radnica: Toto je dôvod

V Michalovciach došlo k odstráneniu starého mosta smerom na Stráňany. Ako mesto informovalo, dôvodom výmeny boli nedostatočné šírkové pomery pre jeho využitie ako peší ťah pre chodcov a zároveň cyklistov smerom k sídlisku, lokalite individuálnej bytovej výstavby pri Bielej hore, ale aj na Zemplínsku šíravu.

„Lávka je súčasťou realizovanej stavby projektu Cyklistická trasa CMZ – Biela hora, z operačného programu Integrovaný regionálny operačný program,“ uviedla michalovská radnica a zároveň dodala, že spomínaná cyklotrasa bude prepájať sídlisko Stráňany a IBV Stráňany k už existujúcim cyklotrasám v centrálnej mestskej zóne a trasu vedúcu cez sídlisko Východ smerujúcu k priemyselným parkom mesta.

Obyvatelia mestskej časti Stráňany sa cyklotrasou dostanú cez mestskú zónu k dopravnému uzlu na železničnej a autobusovej stanici.

Tri etapy

Ako ďalej michalovský magistrát pre náš spravodajský portál uviedol, prvá etapa výstavby spomínanej cyklotrasy predstavuje výmenu existujúcej lávky cez rieku Laborec.

„Druhá etapa predstavuje pokračovanie cyklotrasy po existujúcej komunikácii a po Ulici partizánskej, kde bude vytvorené vodorovné a zvislé dopravné značenie. Tretiu etapu cyklotrasy tvorí vybudovaný nový cyklochodník,“ priblížila michalovská radnica.

Celková dĺžka novej cyklotrasy by mala byť 2 002,6 metrov. A kedy má byť dokončený nový most? Mesto uviedlo, že lehota realizácie predmetu zmluvy je stanovená do 7. apríla 2019.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia

V Michalovciach odstránili starý most smerom na Stráňany: Nahradí ho nový
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM