Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Michalovce prezradili svoju ambíciu: Chcú sa stať Európskym mestom športu

Zaujímavé informácie z nášho mesta. Michalovce sa chcú uchádzať o získanie titulu Európske mesto športu pre rok 2019.

Ilustračný obrázok k článku Michalovce prezradili svoju ambíciu: Chcú sa stať Európskym mestom športu
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Naše mesto sa chce uchádzať o získanie titulu Európske mesto športu pre rok 2019. Získanie titulu by znamenalo napríklad i medzinárodné uznanie aj zviditeľnenie Michaloviec.

Najmä športu

Ako informovala radnica, Michalovce sa chcú uchádzať o získanie titulu Európske mesto športu pre rok 2019. „Rok 2019 tak bude patriť hlavne športu a jeho propagácii,“ zverejnil magistrát. Ďalej uviedol, že Michalovce sa snažia šport neustále rozvíjať, skvalitňovať a finančne podporovať jednotlivé športové odvetvia hlavne v mládežníckych kategóriách, ale tiež aj po materiálno-technickej stránke.

„Je spracovaná Koncepcia rozvoja športu v meste Michalovce na roky 2017 – 2025, ktorá buduje na tom, čo sa zrealizovalo a osvedčilo v rámci Koncepcie rozvoja športu v rokoch 2008 – 2015 resp. je pokračovaním tejto koncepcie,“ informovala michalovská radnica.

Zároveň dodala, že výsledkom spomenutej koncepcie je, že práca a financie vynaložené na šport, priniesli mestu úspechy žiakov na krajskej, celoslovenskej i medzinárodnej úrovni a tým aj jeho propagáciu a zviditeľnenie a že i vďaka tomu športové kluby a jednotlivci dosiahli významné úspechy aj v seniorských kategóriách.

Čo by zisk titulu znamenal?

„Titul Európske mesto športu bude mať pre mesto a športové kluby aj určité výhody ekonomického charakteru, a to vylepšením športovej a rekreačnej infraštruktúry a pestrou ponukou akcií by mohol zvýšiť atraktivitu mesta a prispieť k vyššiemu podielu financií pridelených do športu,“ zverejnilo mesto.

Získať daný titul by podľa radnice znamenalo medzinárodné uznanie, zviditeľnenie mesta, zvýšenie úrovne športovej a rekreačnej politiky mesta (šport a cestovný ruch) či získanie možností zapojiť sa do rôznych grantov Európskej komisie s ďalšími mestami EÚ.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM