Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Michalovciam sa dostalo peknej pocty: Takéto ocenenie získalo naše mesto

Nášmu mestu sa dostalo veľmi peknej pocty. Michalovce si počas slávnostného aktu prevzali zaujímavé ocenenie. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku Michalovciam sa dostalo peknej pocty: Takéto ocenenie získalo naše mesto
5
Galéria
Zdroj: Národné dobrovoľnícke centrum

V stredu si v bratislavskej Redute naše mesto prevzalo ocenenie Dobrovoľník roka 2017. Ide o ocenenie na celoslovenskej úrovni, ktoré smeruje k zvýšeniu statusu dobrovoľníkov a k rozvoju dobrovoľníctva na Slovensku. Odovzdávali ho už po desiatykrát.

Cena s umeleckou hodnotou

Slávnostného Oceňovania dobrovoľníkov za rok 2017 sa zúčastnil aj prvý muž Michaloviec Vilian Zahorčák, ktorý prevzal ocenenie pre metropolu Zemplína v kategórii Mesto/obec priateľské k dobrovoľníctvu . Michalovce ho získali za vytváranie podmienok pre fungovanie deviatich denných centier seniorov.

Naše mesto tak dostalo cenu Srdce na dlani, ktorá má aj umeleckú hodnotu, pretože je zhotovená zo skla a keramiky. Autorom logotypu je výtvarník Miroslav Cipár. Dielo je zhotovené v spolupráci so Školou úžitkového výtvarníctva Josefa Vydru v Bratislave, pod vedením akad. mal. Milana Pagáča a akad. sochára Michala Zdraveckého.

Slávnostný akt

Atmosféra slávnostného aktu bola veľmi príjemná a v krásnych priestoroch Reduty mohli prítomní cítiť množstvo emócií. Spoznali príbehy ľudí, miest alebo firiem, ktoré podporujú udržateľný spôsob rozvoja aj tým, že robia skvelé dobrovoľnícke programy.

Tento rok do programu v deň oceňovania zahrnuli aj konferenciu o aktuálnych problémoch dnešnej doby. Vypočuli si čo je Agenda 2030 a či a prečo Slovensko potrebuje svoju dlhodobú víziu. Agenda 2030 je celospoločenskou témou. Spája štátnu správu, samosprávu, podnikateľov, akademickú sféru a v neposlednom rade aj predstaviteľov občianskej spoločnosti.

„Práve predstavitelia zastúpení neziskovými organizáciami a hlavne samotní dobrovoľníci sú dlhodobo nenápadným pilierom podpory plnenia viacerých udržateľných rozvojových cieľov,“ zverejnilo CARDO – Národné dobrovoľnícke centrum.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Michalovce dostali cenu Srdce na dlani
5
Galéria
Zdroj: Národné dobrovoľnícke centrum
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM