Veronika Ondo-Cholewová Kultúra

Na michalovskej tribúne bude veselo: Zabavia vás zemplínskym nárečím

V Michalovciach si už onedlho budú môcť ľudia dopriať zaujímavý a príjemný relax. Prispeje k tomu aj naša zemplínčina, veď čítajte...

Ilustračný obrázok k článku Na michalovskej tribúne bude veselo: Zabavia vás zemplínskym nárečím
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Na tribúne pri Mestskom úrade v Michalovciach sa uskutoční 29. júna od 18.30 hod. prehliadka divadiel v zemplínskom nárečí – Mihaľovski Deski, ktorá takto každoročne poskytuje relax publiku priamo na michalovskom námestí.

Vystúpia aj Michalovčania

A počas spomínaného podujatia s názvom Mihaľovski deski sa môžeme okrem iného tešiť aj na vystúpenie našich domácich Michalovčanov.

Program otvorí o 18.30 hod. Štefan „Čiko“ Barančík. No a od 19.00 hod. na javisku vykreslia zaujímavé charaktery postáv členovia Divadla pri fontáne z Michaloviec a to konkrétne v inscenácii Koniec štátnej cesty.

Kladzianske divadlo

Účasť na pripravovanom podujatí prisľúbilo aj Kladzianske ľudové divadlo KĽUD z obce Kladzany vo Vranovskom okrese s komédiou o kosení, modernej komunikácii a starých problémoch. Divadelná hra Cicho, bo skajpujem s dzivku! vychádza z reálnych životných situácií, je o súčasnej rodine.

Predstavenie zaznamenalo úspechy doma i v Českej republike. Získalo tiež prvé miesto na Celoštátnom festivale divadelných hier s dedinskou tematikou v Trebišove.

Program

  • 18.30 hod. – Štefan „Čiko“ Barančík – spev
  • 19.00 hod.- Ochotnícke Divadlo pri fontáne – Koniec štátnej cesty
  • 20.30 hod.- KĽUD – Kladzianske divadlo – Cicho, bo skajpujem s dzivku!

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM