Michalovce rozvoňajú gastronomické lahôdky: V meste si o niekoľko dní príde na svoje každý gurmán
Mesto Michalovce sa stane o niekoľko dní dejiskom Jesennej gastronomickej výstavy. Jej program bude pozostávať z prezentácie cukrárenských výrobkov, nových technologických trendov v gastronómii, ukážok výroby miešaných nápojov, vyrezávaného ovocia, ale aj súťaže vo varení.
Hlavným organizátorom prvého ročníka tohto podujatia v Michalovciach je tunajšia Stredná odborná škola obchodu a služieb (SOŠOaS), ktorá sa so svojimi žiakmi zúčastňuje na podobných výstavách pravidelne v rôznych regiónoch Slovenska.
Eva Pažinková zo SOŠOaS uviedla, že prvá Jesenná gastronomická výstava sa uskutoční 15. novembra tohto roka v Michalovciach. Jedným z hlavných ťahákov podujatia bude súťaž vo varení jedál s názvom Kuchár Zemplína 2013, ktorá prebehne v dvoch základných kategóriách. V juniorskej si zmerajú svoje sily žiaci stredných a hotelových škôl, v seniorskej profesionálni kuchári z hotelových a reštauračných zariadení.
„Súťaž pozostáva z prípravy dvoch porcií rovnakého hlavného jedla z povinných surovín, ktorými budú bravčová panenka, kuskus, alebo bulgur,“ vysvetlila Pažinková. Odborná porota bude hodnotiť nielen chuť či vzhľad uvareného jedla, ale aj správnosť technologických postupov, hygienu pri varení jedla či ekonomickú stránku jeho prípravy.
foto. ilustračné