Rôzne

Michalovské bábätká, ktoré vlani prišli na svet: Takéto mená dostávali najčastejšie!

Pozrite si zaujímavú hitparádu. A to konkrétne, aké krstné mená dostávali najčastejšie malí Michalovčania narodení v roku 2018.

Ilustračný obrázok k článku Michalovské bábätká, ktoré vlani prišli na svet: Takéto mená dostávali najčastejšie!
Zdroj: TASR

Len pred pár dňami sme vám na našom spravodajskom portáli priniesli článok súvisiaci s bábätkami. A to konkrétne článok o jednom bábätku, ktoré sa hneď po tom, ako prišlo na svet, dostalo do pozornosti. Ide totiž o prvé dieťa nového roka 2019, ktoré sa narodilo v Michalovciach. To prišlo na svet prvého januára v čase o 12:10 hod. v michalovskej nemocnici.

Melek pri narodení vážila 2950 gramov a merala 48 centimetrov. Mamička spomínaného dievčatka sa krstným menom volá Jana a je z Trhovišťa.

Teraz sa však k bábätkovskej téme ešte na chvíľu vrátime. Náš spravodajský portál Michalovce 24 totiž zistil, aké krstné mená dostávali najčastejšie deti s trvalým pobytom v meste Michalovce, ktoré sa narodili v roku 2018.

Ako uviedla pre našu redakciu hovorkyňa Michaloviec Iveta Palečková, celkový počet narodených detí v roku 2018 s trvalým pobytom v Michalovciach činí 1045. Dozvedili sme sa tiež zároveň, že z toho ide o 533 chlapcov a 512 dievčat.

Podľa matričných údajov v Michalovciach, najčastejšie mená chlapcov narodených v uplynulom roku s trvalým pobytom v meste Michalovce sú: Oliver, Šimon, Patrik, Matej, Samuel, Michal, Martin, Alex, Marko, Damián

Najčastejšie mená dievčat narodených v roku 2018 s trvalým pobytom v meste Michalovce sú: Eliška, Sofia, Ema , Viktória, Liliana , Liana, Diana, Timea, Olívia, Hana, Šarlota, Karin, Mia

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

V priloženej fotogalérii sa môžete zoznámiť s Melek, prvým bábätkom roka 2019 narodeným v Michalovciach.

OBRAZOM: Prvé na svet v novom roku v Michalovciach prišlo toto dievčatko!
4
Galéria
Zdroj: Svet zdravia
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM