Veronika Ondo-Cholewová Správy Rôzne

Na sobáš v Michalovciach si vybrali MAGICKÝ dátum: Učarovali im DVOJKY

Magické dátumy podľa etnologičky priťahovali ľudí odjakživa. Prečo sú dvojky pri sobášoch vnímané pozitívne?

Ilustračný obrázok k článku Na sobáš v Michalovciach si vybrali MAGICKÝ dátum: Učarovali im DVOJKY
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Napriek tomu, že utorky nie sú tradičné svadobné dni, najbližší utorok (22. 2.) bude výnimkou. Dátum 22. 2. 2022 obsahuje až šesť dvojok, čo môžeme považovať za magický dátum.

Magický dátum

Medzi snúbencami sú takéto dátumy veľmi obľúbené. V Michalovciach si v tento magický deň povie svoje „áno“ iba jediný pár.

„Na dnešný dátum eviduje matrika MsÚ Michalovce jeden sobáš,“ vyjadrila sa pre náš spravodajský portál Michalovce.dnes24­.sk Marcela Andréová, referentka odboru komunikácie, marketingu a kultúry.

Prečítajte si aj:

Pevnejší zväzok

Podľa etnologičky Kataríny Nádaskej priťahovali magické dátumy a mágia ako taká ľudí odjakživa. A práve dvojka je najmä pri sobášoch vnímaná veľmi pozitívne.

„Ide o párové číslo a do manželstva vstupujú dvaja ľudia. Samozrejme, čím viac dvojok, tým je účinok mágie čísel silnejší, a tým bude ten zväzok pevnejší,“ skonštatovala Nádaská.

Podotkla, že takéto dátumy si ľudia nevyberajú len na uzavretie manželstva, ale napríklad aj na uzatvorenie dôležitého obchodu či iné vážne životné rozhodnutie. Etnologička je presvedčená, že viera v mágiu čísel je zakotvená v ľudskom podvedomí.

„Sme dnes síce racionálni ľudia a keby sme spýtali, prečo si vybrali práve tento dátum, povedali by, že preto, lebo sa im páči. Ide však o podvedomé rozhodnutie,“ vysvetlila Nádaská.

ilustračné foto

Zo Slovenska

Pozrite si aj archívne foto z netradičnej svadby.

Vybrali si špeciálne miesto: Archívne FOTO z netradičnej svadby
12
Galéria
Zdroj: brekov.eu
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM