Správy Samospráva

Námestie zavial sneh: Problematické lokality Michaloviec, FOTO

Najproblematic­kejšie úseky mesta Michalovce? Sídlisko SNP, Hurbanovo nábrežie, Priemyselný park, ale aj časť Žabany sú mimoriadne sťažené na údržbu.

Ilustračný obrázok k článku Námestie zavial sneh: Problematické lokality Michaloviec, FOTO
3
Galéria

Dnešné nepriaznivé počasie spôsobuje v našom meste nemalé problémy chodcom ale aj vodičom. Ako radnica zverejnila, pracovníci technických služieb pracujú už od jednej hodiny v noci tak, aby boli všetky hlavné trasy v meste zjazdné.

Najproblematic­kejšie úseky

V plnom nasadení je 14 pluhov a nakladačov. Prácu im však komplikuje silný nárazový vietor, ktorý do niekoľkých minút zmarí ich úsilie. Opakovane tak prechádzajú po tých úsekoch, ktoré sú najdôležitejšie pre zabezpečenie zdravotnej dostupnosti, zásobovania, odvozu odpadu a prejazdnosť pre hromadnú dopravu ľudí.

„Upozorňujeme obyvateľov, že najproblematic­kejšie sú úseky, kde nie je zástavba a voľný priestor umožní vetru vytvárať snehové záveje,“ zdôraznilo mesto Michalovce.

Sídliská, parky, nábrežie

V lokalitách – Sídlisko SNP, Hurbanovo nábrežie, Priemyselný park, ale aj časť Žabany sú mimoriadne sťažené na údržbu.

„Prosíme preto všetkých o trpezlivosť a pochopenie. Naši pracovníci budú v plnej pohotovosti aj v nasledujúcich hodinách a v noci, aby udržali cesty a chodníky zjazdné. Ihneď keď to počasie dovolí a aspoň čiastočne ustane nápor vetra, začnú aj s posypom komunikácií,“ dodalo na záver mesto.

Pracovníci technických služieb mesta Michalovce v nasadení
3
Galéria

Snehové správy z okresu Michalovce

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM