Správy Rôzne

Cestári v okrese Michalovce pre množstvo snehu povolali externé sypače

Najhoršia situácia na cestách v Košickom kraji pre silné sneženie a vietor je aktuálne v okrese Michalovce, kde vyhlásili prvý situačný stupeň a mimoriadne podmienky.

Ilustračný obrázok k článku Cestári v okrese Michalovce pre množstvo snehu povolali externé sypače
5
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

„Správa ciest Košického samosprávneho kraja (SC KSK) má na cestách všetky svoje mechanizmy, stredisko v Michalovciach muselo z dôvodu hustého sneženia a nárazového vetra povolať aj pomoc externých sypačov,“ informovala o situácii k 9.00 h hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.

Prosia o trpezlivosť

Najmä na otvorených úsekoch ciest sa tvoria snehové jazyky a záveje. Podobná situácia je aj v okrese Sobrance a Trebišov. „Cestári počas celej noci a rána čistia najmä hlavné úseky ciest, ale keďže vietor nafúkava sneh na cestu a znehodnocuje aj posyp, prosíme vodičov o trpezlivosť a zvýšenie opatrnosti na cestách,“ uviedla hovorkyňa.

Pre okres Spišská Nová Ves, Gelnica a Košice-okolie bol už predtým pre silné sneženie a vietor vyhlásený prvý situačný stupeň, ktorý naďalej trvá. Pre nákladnú dopravu nad 3,5 tony je uzatvorená cesta z obce Dedinky po Ostrú skalu, takisto horský priechod Dobšiná aj cesta z Úhornianskeho sedla po Krásnohorské Podhradie.

800 ton posypu

„Počas uplynulých 24 hodín minuli krajskí cestári vyše 800 ton posypového materiálu a absolvovali takmer 260 výjazdov, z toho najviac v okrese Rožňava. V teréne je aktuálne viac než 100 mechanizmov. Podľa plánu zimnej údržby sú ako prvé udržiavané cesty prvej triedy, následne cesty druhej a tretej triedy,“ doplnila Terezková.

Hl. foto: ilustračné

OBRAZOM: Cesty v okrese Michalovce dali zabrať vodičom aj sypačom
5
Galéria

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM