Rôzne

Novinka v autobusoch Arriva Michalovce: Cestujúci môžu zaplatiť už aj bankovou kartou

Aké karty sa dajú použiť a ako postupovať pri takejto platbe?

Ilustračný obrázok k článku Novinka v autobusoch Arriva Michalovce: Cestujúci môžu zaplatiť už aj bankovou kartou
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Cestovné v autobusoch Arriva Michalovce môžu cestujúci od prvého februára 2024 uhrádzať aj bankovou kartou. Cena lístka pri platbe kartou je rovnaká ako pri platbe v hotovosti. Na dobíjanie kreditu na čipových kartách nie je možné použiť bankovú kartu. Informovala o tom spoločnosť prostredníctvom tlačovej správy.

Pri platbe stačí priložiť bankovú kartu k terminálu pre tlač lístkov, bez nutnosti zadávania PIN kódu. Prijímajú sa všetky bezkontaktné karty VISA a MasterCard, teda debetné, kreditné aj predplatené.

„Platby sú spracované v off-line režime, čo zrýchľuje nastupovanie na zastávkach. Celková suma za všetky lístky sa zúčtuje v jednej transakcii podľa podmienok vydavateľov platobných kariet, takže z účtu cestujúceho sa neodpočítavajú jednotlivé sumy za lístky, ale celková suma za určité obdobie,“ upozorňuje Arriva, aby cestujúci pri pohľade na bankový výpis nezostali prekvapení.

„Aj vďaka podpore z európskych fondov neustále zlepšujeme naše služby pre cestujúcich na Dolnom Zemplíne. Možnosť bezkontaktnej platby bankovou kartou zrýchli vybavovanie cestujúcich na zastávkach a zvýši ich bezpečnosť, pretože nebudú pri sebe musieť nosiť hotovosť. Cestovanie verejnou dopravou tak bude zase o niečo jednoduchšie a pohodlnejšie,“ poznamenal na margo novinky generálny riaditeľ spoločnosti ARRIVA Michalovce Gejza Sačko.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM