Správy

Novinky v Michalovciach: Bezplatné wifi a to nie je všetko!

V Michalovciach pribudli nové bezplatné wifi zóny. Možno ste si všimli aj ďalšie novinky. Pozrite sa, kde ich nájdete :-)

Ilustračný obrázok k článku Novinky v Michalovciach: Bezplatné wifi a to nie je všetko!
Zdroj: Dnes24.sk

V našom meste pribudlo niekoľko noviniek aj vďaka viacerým partnerom mesta. Čo si v meste určite všimnite a čo vás tam čaká?

Rozvoj turizmu

Mesto Michalovce spolu s partnermi z Ukrajiny, Slovenska a Nórska realizuje projekt v oblasti rozvoja turizmu, rozvoja informačných tokov susedných regiónov – Zemplína a Zakarpatskej oblasti. „Projekt bol podporený z prostriedkov Nórskeho finančného mechanizmu a štátneho rozpočtu v celkovej výške 189 764 €. Mesto spolu s ukrajinským partnerom spolufinancujú projekt 15 % podielom,“ zverejnila radnica Michaloviec.

Čítajte tiež: V meste sa pokúsime o rekord: Koľko Michalov a Michael sa zíde na jednom mieste?

Hlavným zámerom projektu pod názvom Inovatívne informačné produkty cezhraničnej spolupráce je zabezpečiť rozvoj informačných tokov inovatívnymi prístupmi s využitím informačno – komunikačných technológií.„Mesto Michalovce je prijímateľom grantu a súčasne koordinátorom celého projektu, pričom spolupracuje s piatimi partnermi, najmä s partnermi z mesta Užhorod,“ vysvetlilo mesto.

Kde nájdete wifi zóny?

Projekt už prináša prvé výsledky na oboch stranách hranice. „V meste Michalovce boli zriadené dve wifi zóny – na Námestí osloboditeľov a na autobusovej stanici. Každý záujemca, majiteľ smartfónu či tabletu, sa môže zdarma pripojiť do siete Internet po dobu 30 minút každý deň,“ informovalo mesto. Rovnaké možnosti voľného pripojenia pripravuje aj mesto Užhorod. Prostredníctvom projektu boli posilnené prezentačné možnosti informačných kancelárií oboch miest.

Čítajte tiež: Michalovskí žiaci vymeškali 386 199 hodín: Mesto prezradilo zaujímavé fakty

V Turistickej informačnej kancelárii mesta Michalovce bol umiestnený Net-top-box server s cieľom prezentovať mesto návštevníkom kancelárie, sprístupniť informácie o meste a okolí. Server bude súčasťou prezentácií mesta na medzinárodných výstavách cestovného ruchu, či analogických podujatiach.„Pri­pravujeme rôzne šablóny prezentácií mesta ako aj tematicky zameraných sprievodcov, ktorí budú súčasťou šablón. Podobný server vlastní aj mesto Užhorod s rovnakým zámerom,“ dodalo mesto.

Nové info tabule

Obyvatelia mesta si už určite všimli turistické informačné tabule, umiestnené v piatich lokalitách mesta (Námestie slobody, Námestie osloboditeľov, autobusová stanica, Hviezdoslavova ulica pri futbalovom štadióne a na Kuzmányho ulici pri Chemkostav aréne). Na dvojjazyčných tabuliach s mapami a s QR prepojením na ďalšie vytvorené zdroje sú prezentované historické pamiatky mesta, zaujímavé miesta pre návštevníkov, turistov. „Súčasne chystáme ďalšie elektronické aj tlačené informačné zdroje o oboch regiónoch v troch jazykových mutáciách, prístupných prostredníctvom siete internet či blue-tooth prístupu,“ uviedla radnica. Obe strany v súčasnosti pracujú na turistických web portáloch, audio a multimediálnych sprievodcoch. Spracovaná je aj umelecká fotografická publikácia o spoločnom regióne Zemplín a Zakarpatie, ktorá bude čoskoro prístupná.

Súčasťou nedávnych jarmočných dní v Michalovciach bola aj prezentácia mesta Užhorod v našom meste, ktorou sa naši partneri snažili priblížiť svoj región širokej verejnosti. Súčasne sa aj mesto Michalovce bude najbližšie prezentovať v Užhorode koncom septembra 2016. „Veríme, že realizáciou projektu nedôjde len k rozvoju informačných zdrojov, ale aj k prehĺbeniu vzájomných vzťahov, k zblíženiu ľudí na oboch stranách hranice,“ uzatvorila radnica.

Môžno vás zaujíma:

Archeológovia na michalovskom námestí: Objavili keramické zlomky i kostené nálezy

Ako to vyzeralo na stanici v Michalovciach pred rokmi: Dobové FOTKY, ktoré by bola škoda si nechať ujsť!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM