Krimi

Padol VERDIKT, Valentín spoznal svoj trest: Eriku brutálne dobodal na smrť, koľko si odsedí?!

Valentín H. spoznal svoj trest za brutálnu vraždu 46-ročnej Eriky z prvého januára tohto roka v Michalovciach.

Ilustračný obrázok k článku Padol VERDIKT, Valentín spoznal svoj trest: Eriku brutálne dobodal na smrť, koľko si odsedí?!
Zdroj: TASR/František Iván

Dostal 20-ročný nepodmienečný trest odňatia slobody. Rozhodol o tom v stredu Mestský súd v Košiciach, ktorý 19-ročného mladíka, ktorý sa k činu priznal, odsúdil z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Rozsudok nie je právoplatný, prokurátorka podala odvolanie.

Súd pri verdikte zohľadnil ako poľahčujúcu okolnosť, že obžalovaný sa priznal, skutok oľutoval a spolupracoval na objasnení trestného činu. Iné poľahčujúce okolnosti neuznal.

Prokuratúra žiadala pre obžalovaného trest pri hornej hranici trestnej sadzby, čo je 25 rokov. Vzhľadom na miernejší trest uložený súdom podala odvolanie voči výroku o treste. Obžalovaný si ponechal lehotu na prípadné podanie odvolania.

Trest si má odpykať v ústave s maximálnym stupňom stráženia. Súčasťou rozsudku je aj uloženie ochranného dohľadu na dva roky a náhrada nákladov na pohreb zavraždenej. S nárokom na úhradu nemajetkovej ujmy odkázal súd poškodených rodičov na civilný proces.

Foto: archívne

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM