Správy Rôzne

Pápež v Michalovciach je darom z Poľska: Môžete ho vidieť na našom malom námestí

Vedeli ste, že metropola Zemplína je tiež spojená s pápežom? Môžete sa naňho prísť pozrieť.

Ilustračný obrázok k článku Pápež v Michalovciach je darom z Poľska: Môžete ho vidieť na našom malom námestí
Zdroj: TASR

Pápež František na septembrovej (12. – 15. 9.) návšteve Slovenska zavíta do Bratislavy, Košíc, Prešova a Šaštína. Stretne sa s troma najvyššími ústavnými činiteľmi, ale aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca.

Aj keď nepríde do nášho mesta, spomenuli sme si, že predsa len máme v Michalovciach miesto, ktoré je späté s hlavou cirkvi. Na Ulici SNP v Michalovciach stojí totiž stavba rímskokatolíckeho kostola Najsvätejšieho srdca Ježišovho. Slúži najmä veriacim z rodinnej zástavby, sídlisk Stráňany a SNP. Viete, kde môžete vidieť pápeža? Aj keď nie súčasného, nie reálneho!

Pred kostolom je vyše dvojmetrová plastika pápeža bývalého pápeža. Územie v okolí kostola premenovali pred niekoľkými rokmi na Námestie Jána Pavla II.

Dar z Poľska

Sochu osadili pred kostolom v máji 2010. Dva a pol metra vysoká plastika pápeža je vyhotovená z prírodného kameňa a živice. Je umiestnená na kamennom podstavci pred hlavným vchodom do kostola.

Sochu získali rímskokatolícki veriaci ako dar od sponzora z Poľska. Je spomienkou na pápeža, ktorého mali v obľube aj miestni veriaci, v Poľsku narodeného Karola Wojtylu, ktorý viedol katolícku cirkev v rokoch 1978–2005.

Správy o pápežovi

Pamätáte si?

Slávnostné otvorenie námestia sa uskutočnilo 1. mája o 15. hodine pred kostolom Najsvätejšieho srdca Ježišovho ešte v roku 2011.

V Michalovciach je odvtedy adresa Námestie Jana Pavla II. č. 1. Uvidíme, ako ovplyvní návšteva súčasného pápeža aj budúce pomenovania ulíc.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM