Správy

Parádna novinka v michalovskej nemocnici: Pacientov s rodinami spájajú cez videohovory

Pacienti v michalovskej nemocnici sa môžu so svojimi príbuznými spojiť prostredníctvom videohovorov.

Ilustračný obrázok k článku Parádna novinka v michalovskej nemocnici: Pacientov s rodinami spájajú cez videohovory
Zdroj: Svet zdravia

Dvere nemocníc sa návštevníkom zatvorili už pred časom. Stalo sa tak na základne hygienických opatrení počas pandémie koronavírusu. Množstvo hospitalizovaných pacientov tak nevidelo svojich blízkych celé týždne.

Michalovská nemocnica preto spojila sily a v spolupráci s telekomunikačným operátorom začali spájať pacientov s ich rodinami prostredníctvom videohovorov.

Dojímavé telefonáty

„Prvé dojímavé telefonáty už majú za sebou aj v niektorých ďalších nemocniciach siete Svet zdravia,“ informuje nemocnica prostredníctvom svojho webu.

Nemocnice tak dostali tablety s neobmedzenými dátami. „Tablet môžu pacienti využiť kedykoľvek, keď sa dohodnú s rodinou na videohovore, pričom starším pacientom pri hovore asistuje sestra alebo iný zdravotník. Dohodne s rodinou deň a čas telefonátu a keď treba, tlmočí aj emócie pacienta,“ informuje michalovská nemocnica na svojom webe.

Rehabilitačný charakter videohovoru

V michalovskej nemocnici videohovor využila aj rodina pacienta Miroslava. Ako informovala nemocnica, ešte koncom marca bol privezený na urgentný príjem po vnútromozgovom krvácaní. „Do konca marca musel podstúpiť tri operácie a počas hospitalizácie bol v bezvedomí a na umelej pľúcnej ventilácii,“ dodáva web nemocnice.

V polovici apríla nastalo zlepšenie zdravotného stavu pacienta a postupne už reagoval na oslovenie. Neskôr vyskúšal aj videohovor. „Takéto spojenie pacienta s rodinou v tomto špecifickom prípade má teda aj skutočný rehabilitačný charakter. To, že pacient vníma nielen hlasy, ale svoju rodinu aj vidí, je pre neho veľmi dobrý stimulačný podnet, ktorý mu pomáha sa uzdraviť,“ dodáva nemocnica.

Videohovory uskutočňujú nemocnice siete Svet zdravia v Michalovciach, Trebišove, Rožňave, Topoľčanoch, Svidníku, Dunajskej Strede a v Spišskej Novej Vsi.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM