Správy Rôzne

Podpora turizmu v meste: Inovácia blízko centra je nielen pre návštevníkov

Michalovská samospráva má za sebou úspešný projekt. Je určený najmä návštevníkom v rámci podpory turizmu v meste, ale taktiež pre obyvateľov metropoly Zemplína.

Ilustračný obrázok k článku Podpora turizmu v meste: Inovácia blízko centra je nielen pre návštevníkov
Zdroj: TASR

Asi vám v našom meste neunikla nabíjacia stanica pre elektromobily na Ul. Duklianska – Obchodná. Ako mesto Michalovce uviedlo, hlavným cieľom projektu bolo vybudovať ďalšiu nabíjaciu stanicu v blízkosti centra mesta najmä pre návštevníkov mesta v rámci podpory turizmu v meste, ale taktiež pre obyvateľov mesta.

Prístup a viditeľnosť

„Pre výstavbu bola vybraná lokalita na existujúcom parkovisku v blízkosti ulice Duklianskej a Obchodnej, viditeľná z cesty – mestského okruhu okolo centrálnej mestskej zóny,“ informovala michalovská samospráva.

Ako ďalej z radnice dodali, lokalita je vhodná pre dobrú viditeľnosť stanice a prístup k nabíjacej stanice, ulica Obchodná je súčasťou prvého okruhu okolo centrálnej mestskej zóny.

Stačí vám smartfón

Mesto realizovalo obstaranie, inštaláciu a uvedenie do prevádzky nabíjacej stanice pre elektromobily. Nabíjacia dvoj-stanica „wallbe“ vznikla na ulici Duklianskej a následne bola zapojená do systému „Plugsurfing“ .

Systém nabíjania si budú môcť návštevníci a obyvatelia mesta zvoliť – ako spôsob registrácie/ prihlásenia prostredníctvom aplikácie v smartfóne, alebo nabíjanie bez nutnosti registrácie prostredníctvom načítania QR kódu.

Ako systém nabíjania pre nabíjaciu dvoj-stanicu bol dodávateľom navrhnutý práve spomínaný Plugsurfing. Spoločnosť je podľa michalovskej samosprávy jedným z najväčších poskytovateľov prístupov k nabíjacím staniciam, s vyše 150 000 nabíjacími bodmi po celej Európe.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM