Rôzne

Poškodený most v Michalovskom okrese: Vodiči nerešpektujú obmedzenia, hrozí jeho uzatvorenie!

Na tomto moste je závislých množstvo obyvateľov. Denne ním dochádzajú do zamestnania, školy či za zdravotnou starostlivosťou.

Ilustračný obrázok k článku Poškodený most v Michalovskom okrese: Vodiči nerešpektujú obmedzenia, hrozí jeho uzatvorenie!
Zdroj: Facebook.com/Košický samosprávny kraj

Od polovice augusta platia na moste pri Vojanoch v Michalovskom okrese obmedzenia. Využívať ho môžu iba autá do 8 ton. Znížená je aj rýchlosť, a to na 30 kilometrov za hodinu. Nákladná doprava by mala využívať obchádzkovú trasu cez obce Stretava, Stretávka a Drahňov.

Nerešpektujú obmedzenia

„Mnohí vodiči však opatrenia prehliadajú a hmotnosť áut často prekračujú až 5-násobne, čím sa most čoraz viac degeneruje,“ uviedla košická župa na svojej webovej stránke aj na sociálnych sieťach s tým, že celú situáciu neustále sleduje a v prípade opakovaného nerešpektovania opatrení most uzavrie.

Ten má pritom veľký význam pre obyvateľov, ktorí ním denne dochádzajú do zamestnania, školy či za zdravotnou starostlivosťou. Snahou je tak v maximálnej bezpečnej miere zachovať most prejazdný aspoň pre osobné motorové vozidlá, vozidlá záchranných zložiek a menšie autobusy.

Čaká ho oprava

V lete počas mimoriadnej prehliadky mosta zistili poškodenia jeho nosníkov zatekajúcou vodou, ktorá spôsobila koróziu betonárskej a predpínacej výstuže. Na úložných priečnikoch a pilieroch podpier došlo k degradácii vrstvy betónu a jej odlúpnutiu. Výstuž je sčasti skorodovaná a nie je zabezpečená jej súdržnosť s betónom.

Most na ceste II/552 pred obcou Vojany plánujú komplexne zrekonštruovať za viac ako 2,1 milióna eur. Keďže medzičasom ešte viac degradoval, je nevyhnutné dopracovať projektovú dokumentáciu stavby. To si vyžiada zvýšenie nákladov na rekonštrukciu, s ktorými rozpočet KSK nepočítal. Finančné zdroje tak bude musieť hľadať dodatočne.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM