Veronika Ondo-Cholewová Správy

Prekvapivé prvenstvo na Zemplíne?! Prírastok, aký Michalovce nechcú

V metropole Zemplína máme nemilé prvenstvo. A to najväčší prírastok, ktoré nechce asi žiadne mesto.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapivé prvenstvo na Zemplíne?! Prírastok, aký Michalovce nechcú
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Variant omikron pandémie ochorenia COVID-19 zatiaľ nemocnice na Zemplíne príliš nezaťažil. Vyťaženosť covidových lôžok sa pohybuje približne na úrovni 30 percent. Námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť mestskej Nemocnice Snina Jana Kapáková hovorí o „zvládnuteľnej situácii“.

Najviac v Michalovciach!

Ako vyplýva z informácií, ktoré poskytla PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Bianka Krejčíová, súkromný poskytovateľ zdravotnej starostlivosti eviduje za posledný týždeň najväčší prírastok pacientov s ochorením COVID-19 v Michalov­ciach. Spomedzi 29 hospitalizo­vaných tu potrebujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu (UPV) štyria.

Nie je to také dramatické

Zo 16 na 28 sa zvýšil počet pacientov na covidových lôžkach v nemocnici v Trebišove, kde podporu UPV nepotrebuje žiaden z hospitalizo­vaných.

O sedem (na 21) narástol počet hospitalizovaných s ochorením COVID-19 vo vranovskej nemocnici. Napojenie na UPV si tu vyžaduje zdravotný stav jedného z nich.

V humenskej nemocnici klesol za sedem dní počet pacientov na covidových lôžkach zo 14 na 13, podporu UPV nepotrebuje žiaden z nich.

„Nie je to také dramatické, ako to bolo v období november – december. Momentálne máme 23 hospitalizo­vaných pacientov s ochorením COVID-19, z toho je jeden na UPV a jedno dieťa,“ priblížila Kapáková s tým, že situácia v zariadení je zvládnuteľná aj napriek výpadku 22 zamestnancov pre ochorenie či preventívnu karanténu.

Chcete vedieť viac?

ilustračné foto

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM