Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Projekty na rok 2020 v našom okrese: Komunitné centrum, jasle i kruhový objazd

Najrozsiahlejšími investičnými projektmi, ktorých realizáciu si samospráva mesta Veľké Kapušany naplánovala na rok 2020, sú výstavby komunitného centra, detských jaslí a kruhového objazdu.

Ilustračný obrázok k článku Projekty na rok 2020 v našom okrese: Komunitné centrum, jasle i kruhový objazd
Zdroj: Dnes24.sk

V pláne sú tiež rekonštrukcie niekoľkých mestských budov a námestia. Vyplýva to z rozpočtu mesta na rok 2020. Rozpočet, ktorým budú Veľké Kapušany v okrese Michalovce v roku 2020 disponovať na kapitálové výdavky, predstavuje spolu takmer 3,3 mil. eur.

Zariadenie pre deti

Šesť zo siedmich rozsiahlych investičných akcií, ktoré má v rámci neho samospráva v úmysle zrealizovať, sú projekty, ktoré sa mestu nepodarilo uskutočniť v aktuálnom roku.

Jediným novým projektom je zámer vybudovať zariadenie starostlivosti o deti do troch rokov veku dieťaťa. Mesto na jeho realizáciu získalo od Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR nenávratný finančný príspevok vo výške 524 743 eur, celkové náklady sú vyčíslené na viac ako 550 000 eur.

Komunitné centrum

V meste by tiež malo v roku 2020 vzniknúť komunitné centrum. Jeho výstavbu samospráva rozpočtovala na takmer 350 000 eur. Projekt okružnej križovatky pri budove gymnázia chce mesto financovať sumou 175 000 eur, ktorú získalo v rámci Akčného plánu rozvoja okresu Michalovce.

Na „rekonštrukciu a modernizáciu“ vyčlenila veľkokapušianska samospráva v rozpočte viac ako 2,1 mil. eur. Obnovu by mali podstúpiť budovy oboch materských škôl v meste, ale i Námestie Istvána Dobóa a tiež budova mestského kultúrneho strediska.

Finančný kapitál na spolufinancovanie investičných zámerov má pochádzať z predpokladaného predaja 67 mestských bytov, za ktoré mesto očakáva utŕžiť 201 000 eur a z čerpania termínovaného úveru vo výške 0,5 mil. eur schváleného v roku 2018.

Najväčší betlehem z papiera je v Michalovciach. Pozrite si ho vo videu.

Video: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM