Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Radnica rozdelí peniaze: Podporí vaše umenie, vzdelanie aj životné prostredie

V Michalovciach rozdelia príspevky z rozpočtu mesta. Peniaze môžu pomôcť v oblasti umenia, vzdelávania, zdravotníctva i charity.

Ilustračný obrázok k článku Radnica rozdelí peniaze: Podporí vaše umenie, vzdelanie aj životné prostredie
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Michalovce zverejnilo možnosť podávania žiadostí o nenávratné finančné príspevky – dotácie z rozpočtu mesta pre právnické osoby a fyzické osoby – podnikateľov so sídlom, resp. trvalým pobytom na území mesta Michalovce, alebo ktoré vykonávajú činnosť a poskytujú služby obyvateľom mesta Michalovce a právnické osoby, ktorých zriaďovateľom je mesto Michalovce.

Dotácie môžu byť nasmerované do oblastí: telovýchova a šport, záujmovo- umelecká činnosť, kultúra, výstavníctvo, rozvoj školstva a vzdelávania, zdravotníctvo a sociálna oblasť, ochrana životného prostredia, cirkev a charita.

Termíny uzávierok v r.2020

  • žiadosť o dotáciu na celoročnú činnosť pre právnické osoby, ktoré majú sídlo alebo trvalý pobyt na území mesta, alebo ktoré pôsobia, vykonávajú činnosť na území mesta, alebo poskytujú služby obyvateľom výlučne v oblasti podpory a rozvoja vysokoškolského vzdelávania, rozvoja telesnej kultúry a mládežníckeho športu a verejnoprospešných sociálnych služieb. Žiadosť je potrebné odovzdať do 31.10.2019. V prí­pade podania žiadosti poštou rozhoduje dátum podacej pečiatky.
  • žiadosť o dotáciu na konkrétne aktivity plánované na 1. štvrťrok (január, február marec 2020) nasmerované do oblastí podľa VZN 198/2018 ods. 3) § 4 pre právnické osoby a fyzické osoby – podnikateľov, ktoré majú sídlo alebo trvalý pobyt na území mesta, alebo ktoré pôsobia, vykonávajú činnosť na území mesta, alebo poskytujú služby obyvateľom mesta. Žiadosť je potrebné odovzdať do 31.10.2019. V prí­pade podania žiadosti poštou rozhoduje dátum podacej pečiatky.
  • žiadosť o dotáciu na konkrétne aktivity plánované na 2., 3. a 4. štvrťrok (apríl-december) nasmerované do oblastí podľa ods. 3) § 4 pre právnické osoby a fyzické osoby – podnikateľov, ktoré majú sídlo alebo trvalý pobyt na území mesta, alebo ktoré pôsobia, vykonávajú činnosť na území mesta, alebo poskytujú služby obyvateľom mesta. Žiadosť je potrebné odovzdať do 28.02.2019. V prí­pade podania žiadosti poštou rozhoduje dátum podacej pečiatky.

Čo potrebujete?

Žiadosti doručené po termíne nebudú posudzované. Subjekty, ktoré nezúčtovali dotáciu za predchádzajúci rozpočtový rok v stanovenom termíne a ktoré nemajú vyrovnané záväzky voči mestu Michalovce, budú rovnako z procesu prerozdeľovania vylúčené.

K zúčtovaniu dotácie je potrebné predložiť:

  • Formulár zúčtovania dotácie, ktorý obsahuje základné a stručné informácie o príjemcovi dotácie a realizácii projektu.
  • Prílohu k zúčtovaniu dotácie, t.j. Zoznam účtovných dokladov, ktoré prijímateľ dotácie predkladá v rámci zúčtovania poskytnutej dotácie mestom Michalovce.
  • Kópie účtovných dokladov podľa Zoznamu účtovných dokladov

Formulár žiadosti a prílohy nájdete na webovej stránke mesta.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Pozrite si nižšie vo videu aj lokalitu, ktorú čitatelia zvolili za naj na bývanie v Michalovciach.

Video: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM