Správy Samospráva

Radnica v čase pandémie pomáha podnikateľom a nájomcom

Mesto Michalovce v súvislosti s pandémiou a nariadením vlády uzatvoriť prevádzky nenechalo svojich nájomníkov v tejto situácii bez pomoci.

Ilustračný obrázok k článku Radnica v čase pandémie pomáha podnikateľom a nájomcom
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Michalovská samospráva informovala, že vyšla všetkým nájomcom nebytových priestorov či pozemkov maximálne v ústrety. Ako zverejnila radnica, na základe uznesenia Mestského zastupiteľstva Michalovce z 29. mája 2020 sa Mesto zrieklo polovice nájomného formou úľavy.

Úľavy na nájomnom

„V prvej vlne pandémie každému z takmer 70 žiadateľov o takúto formu pomoci prepracovalo nájomnú zmluvu tak, aby nájomca za obdobie uzatvorenia prevádzky nemusel platiť Mestu nájomné,“ mesto ďalej dodalo, že na základe úľavy na nájomnom zo strany Mesta následne takú istú sumu poskytla aj dotácia na nájomné od štátu.

V druhej vlne pandémie Mesto doposiaľ prijalo podstatne menej žiadostí, ale čas ich uplatnenia ešte neuplynul. Žiadatelia o úľavu ešte môžu požiadať do 31. marca.

Odpad, energie

U každého žiadateľa, ktorý splní podmienky pre dotáciu, bude Mesto postupovať rovnako ako v čase prvej vlny pandémie.

„Pripomíname, že úľavou na nájomnom nájomcovia nie sú zbavení ostatných povinností nájomcov, ktoré súvisia s poplatkom za komunálny odpad, platením energií či nájomného za obdobie, kedy ich prevádzka nebola obmedzená,“ zdôraznili z Mestského úradu Michalovce.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM