Krimi

Šoférovi, ktorý prešiel po lávke pre peších, polícia zadržala vodičák. Pribudne značenie?

Čo hrozí vodičovi a ako na situáciu reaguje mesto?

Ilustračný obrázok k článku Šoférovi, ktorý prešiel po lávke pre peších, polícia zadržala vodičák. Pribudne značenie?
Zdroj: Facebook.com/Stráňany-SNP-IBV

V Michalovciach prešiel vodič autom cez lávku pre chodcov a cyklistov v smere na sídlisko Stráňany. Hovorkyňa radnice Mária Stríčková v piatok uviedla, že mesto už zabezpečuje kontrolu lávky. Polícia vodičovi zadržala vodičský preukaz a zakázala ďalšiu jazdu. K podobnému incidentu došlo aj v januári.

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenky Ivanovej vodič porušil viaceré pravidlá cestnej premávky, keď za križovatkou prešiel cez chodník po cestičke pre cyklistov na most ponad rieku Laborec, ktorý je určený pre peších chodcov a pre cyklistov.

„Sankcia, ktorá môže byť vodičovi uložená v správnom konaní, je pokuta vo výške od 60 do 300 eur a zákaz činnosti viesť motorové vozidlá až na dva roky. V rozkaznom konaní mu môže byť uložená pokuta do výšky 150 eur,“ spresnila.

Michalovská radnica plánuje lávku na sídlisko Stráňany skontrolovať. Keďže k podobnému incidentu, keď auto prešlo po lávke, došlo aj v januári, zaoberať sa chce aj značením.

„Dočasné dopravné značenie je podľa vyjadrenia dopravného inšpektorátu postačujúce. Ale budeme iniciovať ďalšie stretnutie a opätovne túto tému otvoríme,“ uviedla hovorkyňa a vysvetlila, že signálny plán je nastavený tak, aby uľahčil prechod chodcom a cyklistom cez Sládkovičovu ulicu. Taktiež je zabezpečený bezpečný vjazd a výjazd vozidiel zo staveniska. Zároveň je vytvorená dlhšia časová rezerva na uvoľnenie okružnej križovatky.

Súbežne s pešou lávkou sa nachádza most pre automobily. Ten je od septembra 2023 uzavretý a prebieha na ňom komplexná rekonštrukcia, preto je cesta na michalovské sídlisko vedená cez obchádzkovú trasu. Opätovné otvorenie mosta pre dopravu je plánované v júni.

Zdroj: Facebook

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM