Veronika Ondo-Cholewová Šport Iné športy

Strhujúce divadlo aj bitka na ľade: Pár minút pred koncom hokejisti otočili hru

Adrenalín do poslednej minúty. Pár minút pred koncom sme stav otočili. HK Dukla Ingema Michalovce podali neuveriteľný výkon. Bola aj férovka na záver!

Ilustračný obrázok k článku Strhujúce divadlo aj bitka na ľade: Pár minút pred koncom hokejisti otočili hru
8
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Hrali sme doma, ale na začiatku hry sa nedalo hovoriť o výhode domáceho prostredia, aj keď sa hovorí, že by mala byť lepšia orientácia na domácom ľade. HK Dukla Ingema Michalovce si užila posledné ranné rozkočuľovanie pred začiatkom semifinálovej série HK Dukla Ingema Michalovce – HK Poprad. Takýto záver, aký prišiel, nikto nečakal. Prekvapila ešte aj férovka na záver.

Prvý gól sme dlho neprekonali

Štvrtok 15. 4. 2021 si to večer na michalovskom zimáku rozdali michalovské líšky a popradské kamzíky. Tímy boli rovnako dobré a pekná akcia bola na oboch stranách. V prvej tretine sme boli aktívnejší, ale stav bol 0:0. Prvý gól sa však podarilo streliť Popradčanom v druhej tretine. Akcia patrila Popradčanovi Handlovskému (Haščák, Seigo).

Domáci Michalovčania dávali v druhej tretine veľa striel, ktoré volali po vyrovnaní. Veľké šance mala aj Regendova akcia. Viackrát mu to počas zápasu naozaj veľmi tesne ušlo.

Neuveriteľné góly Michaloviec!

Tretie dejstvo bolo prekvapivé. Keď to vyzeralo, že Michalovce budú porazené, zrazu sa všetko otočilo. Konečne sa nám podarilo vyrovnať 1:1. No, rozhodcovia sa ešte chvíľu rozhodovali základe kamier o posunutej bránke. Ďalší gól a stav 2:1 bol hneď za moment náš. Zároveň sa konečne potvrdilo, že náš prvý gól padol do bránky ešte pred jej posunutím a teda rozhodcovia spolu s kamerami ho uznali za platný.

Necelých 5 minút dokonca a všetko bolo ináč! Zápas naberal na adrenalíne.

Neuveriteľné. Stav sme necelé tri minutý pred koncom opäť zmenili a to 3:1. Strhujúce divadlo. Že išlo o najkrajší moment zápasu bolo vidieť aj na tvárach michalovských hokejistov. A na záver čerešnička – o férovku sa postaral Ťavoda s popradským hráčom. Padali päste, ktoré skončili objatím.

Pozrite si aj fotogalériu zo Zimného štadióna v Michalovciach.

Fanúšikom HK Dukla Ingema Michalovce

Obrazom z michalovského zimného štadióna: HK Dukla Ingema Michalovce - HK Poprad
8
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM