Kultúra

Toto stojí za zhliadnutie: TOP podujatia, ktoré čakajú Michalovce a okolie počas letných prázdnin

Nenechajte si ujsť nasledujúci výber. Nájdete v ňom najatraktívnejšie z atraktívnych podujatí, ktoré sa uskutočnia počas letných prázdnin v Michalovciach a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Toto stojí za zhliadnutie: TOP podujatia, ktoré čakajú Michalovce a okolie počas letných prázdnin
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Letné prázdniny, to nie je len obdobie dovoleniek… Sú to aj dva mesiace, počas ktorých sa konajú tie najrôznejšie podujatia a práve na to sme sa teraz zamerali.

Vybrali sme podľa nás tie najatraktívnejšie, ktoré sa uskutočnia počas letných prázdnin práve v Michalovciach a okolí.

Deň Močarian

5. 7. 2019 od 15:00 hod,, Močarany

V Močaranoch sa uskutoční Deň Močarian, ktorý svoj program odštartuje o 15:00 hod. Vystúpia aj folklórne skupiny a pripravené sú aj súťaže. Súčasťou podujatia bude aj futbalový zápas.

Michalovský organ

11. a 25. 7., 8.,15. a 29. 8. 2019 o 19:10 hod.,Rímskoka­tolícky kostol Narodenia Panny Márie, Michalovce

Počas série koncertov pod názvom Michalovský organ sa predstaví 11. júla poľský hudobník Bogdan Narloch a 25. júla to bude maďarský umelec István Mátyás. Česká organistka Linda Sítková sa svojou hrou na organe predstaví 8. augusta. Hosť z Veľkej Británie Samuel Ali svoje umenie predvedie 15. augusta a bodku za festivalom urobí ukrajinský hudobník Bohdan Demianenko 29. augusta

Divadlo

19. 7. 2019 o 18:00 hod., tribúna pri MsÚ, Michalovce

Mestské kultúrne stredisko v rámci kultúrneho leta 2019 prináša divadelné predstavenie Divadla Klauniky z Brna DON QUIJOTE DE LA mANCHA v rámci Projektu Kultura bez hranic z EU. Vstup je voľný a v prípade nepriaznivého počasia veľká sála Zlatý býk

Špacirki po okoľici

júl-august 2019, Šírava/okolie

V mesiacoch júl a august budú znovu aj počas tohtoročnej letnej sezóny fakultatívne výlety pod názvom Špacirki po okoľici. Tie budú pre záujemcov spojené s relaxačným pobytom v areáli vodného sveta Thermalpark Šírava, kde pribudlo množstvo nových atrakcií najmä na uvoľnenie tela a duše.

SunDance Festival 2019

19. – 20. 7. 2019, Šírava-Hôrka

Najväčší open air festival tanečnej hudby na Slovensku, ktorý na Slovensko priniesol mená ako Nicky Romero, Tujamo, Dimitri Vangelis & Wyman, Merk & Kremont, Kryder a ďalších prichádza so svojím 12. ročníkom opäť počas dvoch festivalových dní na Šíravu do rekreačného strediska Hôrka. Program ponúkne na ploche viac ako 12 000 m2.

Amfik Šírava fest

26. 7. 2019, Amfiteáter Zemplínska šírava

Tohtoročný Amfik Šírava fest sa uskutoční dňa 26. júla od 17:00 hod. v rekreačnom stredisku Hôrka na Zemplínskej šírave. Organizátori zverejnili už všetkých hudobných hostí, ktorí na tomto podujatí vystúpia: SPLN, The Now, Niečo Navyše, Lunetic, Heľenine Oči, Horkýže Slíže, Inekafe.

Klokočovská 5

4. 8.2019, Klokočov

História cezpoľného behu Klokočovská „5“ siaha až do roku 1977 ktorého zakladateľom na počesť vtedy 33. výročia SNP bol p. Karšňák Milan. Presne 7.9.1977 sa začal I. ročník cezpoľného behu pod názvom Klokočovská „5“. Tento názov bol odvodený od dĺžky bežeckej trate ktorá je presne upravená na 5 km.

Zemplínske slávnosti

9. – 11. 8. 2019, tribúna pri Mestskom úrade v Michalovciach

Zemplínske slávnosti budú prehliadkou folklórnych súborov a skupín zo Zemplína i okolia s účasťou zahraničných hostí. Tento rok zapíšu svoj v poradí už 60. ročník a uskutočnia sa v našom meste od 9. do 11. augusta. Počas ich konania sa o zábavu pre všetkých milovníkov folklóru postará celý rad účinkujúcich. Miestom konania tejto obľúbenej akcie sa stane tribúna pred mestským úradom a celé Námestie osloboditeľov.

Medzinárodný motozraz Sveta motocyklov

16. – 18. 8. 2019, Šírava – Hôrka

Brehy Zemplínskej šíravy a jej širokého okolia v tomto roku ožijú motorkami od 16. do 18. augusta, vtedy sa bude totiž konať 18. ročník Medzinárodného Motozrazu Sveta motocyklov. Vôňu nablýskaných motoriek si vychutnáte aj počas spanilej jazdy.

Jarmok

16.- 17. 8. 2019, Michalovce

K Zemplínskemu jarmoku okrem ukážky tradičných remesiel a predajných stánkov patrí aj podvečerná zábava na kolotočoch. Okrem tkaných výrobkov je jarmok plný aj ďalších – rezbárskych, kováčskych, košikárskych, keramických, maliarskych, či iných produktov. Atmosféru jarmoku dotvárajú aj sprievodné akcie ako napr. výstava drobnochovateľov.

Bažant Kinematograf

19. – 22. 8. 2019 o 21:00 hod., Námestie slobody, Michalovce

Aj do nášho mesta zavíta Bažant Kinematograf. Ide o originálny kočovný typ „open-air kina“. V Michalovciach bude premietať od 19. do 22. augusta. Tešiť sa môžeme na štyri snímky. Premietanie začne vždy o 21:00 hod. na Námestí slobody.

Vo fotogalérii nižšie si pozrite, ako vyzerali pieskové sochy počas minulej letnej sezóny na Šírave.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Na Šírave ožijú opäť pieskové sochy: Pozrite si, ako to vyzeralo vlani
12
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM