Správy Rôzne

Trať Veľké Kapušany – Bánovce nad Ondavou? Opäť na nej jazdia vlaky osobnej dopravy

Na trati Veľké Kapušany – Bánovce nad Ondavou opäť jazdia vlaky osobnej dopravy. Cestujúci si takú jazdu môžu vychutnať po viac ako šiestich rokoch.

Ilustračný obrázok k článku Trať Veľké Kapušany – Bánovce nad Ondavou? Opäť na nej jazdia vlaky osobnej dopravy
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Na trati Veľké Kapušany – Bánovce nad Ondavou po viac ako šiestich rokoch opäť jazdia vlaky osobnej dopravy. Informoval o tom František Kvarda, riaditeľ odboru komunikácie a marketingu Železníc Slovenskej republiky (ŽSR).

Revitalizovali aj zastávky a stanice

František Kvarda uviedol, že v rámci „oživenia“ trate pracovníci ŽSR – manažéra železničnej infraštruktúry, od februára tohto roka opravili 7 nástupíšť, 3 priecestia, opravili tiež elektrické zariadenia, výhybky, vymenili návestné znaky či tabule a ďalšie prvky železničnej infraštruktúry.

Spresnil, že sa revitalizovali tiež niektoré zastávky a stanice, vrátane stanice Veľké Kapušany. ŽSR úpravy podľa Kvardu zvládli vlastnými kapacitami s nákladmi takmer 1,4 milióna eur.

Teší sa

„Osobne sa teším, že tu dnes opäť začínajú premávať osobné vlaky, tento región a jeho obyvatelia si zaslúžia podporu,“ uviedol včera v tejto súvislosti generálny riaditeľ ŽSR Juraj Tkáč.

Kvarda doplnil, že trať Veľké Kapušany – Bánovce nad Ondavou je zároveň jednou z tých, kde pribudli tabule označujúce stanice alebo zastávky v jazyku národnostných menších. V rámci plánu ŽSR do konca roka bude dvojjazyčne označených viac ako 70 dopravných bodov. ŽSR sú manažérom infraštruktúry a podľa zákona sú prevádzkovateľom železničnej dráhy na území Slovenska.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

V Michalovciach bolo včera výjazdové rokovanie vlády. Pozrite si zábery vo videu nižšie.

Video: TASR videoservis / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM