Krimi

Úlovok colníkov: Na ceste zastavili auto, v kufri našli takmer pol milióna pašovaných cigariet!

Colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) spozorovali na ceste podľa nich podozrivé auto, ktoré sa rozhodli zastaviť. V kufri našli kartónové škatule obalené čiernym igelitom, v ktorých boli ukryté tisícky nelegálnych cigariet!

Ilustračný obrázok k článku Úlovok colníkov: Na ceste zastavili auto, v kufri našli takmer pol milióna pašovaných cigariet!
Zdroj: Webnoviny.sk

Kontrolná akcia KÚFS podľa hovorkyne finančnej správy Patrície Macíkovej prebehla v pondelok za obcou Palín v smere na mesto Michalovce. „Krátko pred 16.00 hod. spozorovali podozrivé úžitkové motorové vozidlo. Colníci prikázali vodičovi, aby zastavil. Ten počas kontroly nemal pri sebe doklady oprávňujúce na vedenie vozidla a ani doklady o osvedčení vozidla. Na otázku, či prepravuje nejaký tovar, odpovedal vodič ‚neviem, čo prepravujem‘. Colníci teda pristúpili ku kontrole vozidla," konštatovala Macíková.

Po otvorení nákladnej plochy auta colníci zistili, že je plná kartónových škatúľ obalených čiernym igelitom. V nich boli ukryté nelegálne cigarety. Na miesto trestného činu boli zavolaní vyšetrovateľ finančnej správy a kriminalistický technik.

Po vykonaní ohliadky vozidla vyšetrovateľ KÚFS zistil, že v aute sa celkovo nachádza 439 000 kusov ruských cigariet čínskej značky, bez označenia kontrolnou známkou SR.

„Únik na daniach je v tomto prípade 53 473,71 eura,“ uviedla Macíková. Zadržané cigarety uskladní a následne zničí Colný úrad Michalovce.

Taktiež zistili, že na vozidle sa nachádzajú evidenčné čísla, ktoré nie sú v databázach PZ SR. Okrem toho sa pod koberčekom spolujazdca nachádzali ďalšie evidenčné čísla imatrikulované v Maďarsku a za sedadlom spolujazdca evidenčné čísla imatrikulované na Ukrajine.

Nakoľko vznikla dôvodná obava, že zaistený Jaroslav S. (45) z okresu Sobrance sa pokúsi o útek, boli voči nemu použité putá. Vyšetrovateľ Kriminálneho úradu FS obvinil muža z trestného činu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Foto: webnoviny/KÚFS

Colníci zadržali takmer pol milióna cigariet
2
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM