Rôzne

V Michalovciach bude verejné zhromaždenie: Ľudia symbolicky vypískajú násilie

V našom meste sa chystá verejné zhromaždenie s názvom Vypískajme násilie. Prečítajte si, o čo konkrétne pôjde...

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach bude verejné zhromaždenie: Ľudia symbolicky vypískajú násilie
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Pri príležitosti celosvetovej kampane 16 dní aktivizmu proti násiliu páchaného na ženách a Medzinárodného dňa ľudských práv usporiada v našom meste občianske združenie (OZ) Pomoc rodine verejné zhromaždenie pod názvom Vypískajme násilie.

Cieľ

„Cieľom tejto aktivity je vytvárať na Slovensku priestor, v rámci ktorého má slovenská verejnosť možnosť vyjadriť odmietavý postoj proti násiliu páchanému na ženách symbolickým vypískaním násilia. Takéto aktívne vyjadrovanie odmietavého postoja proti násiliu páchanému na ženách prispieva k znižovaniu tolerancie voči takémuto násiliu v našej spoločnosti. Aj týmto spôsobom chceme podporiť ľudí, aby neboli ľahostajní a aby sa angažovali. Aby ženy zažívajúce násilie a ich deti nachádzali väčšiu mieru pochopenia a podpory vo svojom blízkom okolí a vo svojej komunite,“ uviedlo spomínané OZ.

Symbolické vypískanie násilia

Sprievodné aktivity v rámci kampane budú: výstava, fotenie sa s tabuľkou Hovorím NIE násiliu páchanému na ženách, písanie odkazov a aj vypúšťanie balónov s odkazom.

„Stretneme sa dňa 10.12.2018 pred tribúnou na Námestí osloboditeľov v Michalovciach. Symbolické vypískanie násilia bude o 10.00 hod., rozdávať sa budú píšťalky a odznaky,“ uviedla Lucia Kurajdová z OZ Pomoc rodine.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM