Správy

V Michalovciach sa už chystajú jarné trhy: Prvé info o tradičnom jurmarku

S prichádzajúcou jarou sa blížia aj tradičné trhy v našom meste. Prinášame vám čerstvé informácie o tomto obľúbenom podujatí.

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach sa už chystajú jarné trhy: Prvé info o tradičnom jurmarku
Zdroj: Dnes24.sk

Pripravovaný jarný jarmok je v Michalovciach očakávané a obľúbené podujatie. V metropole Zemplína tieto tradičné trhy odštartujú už o niekoľko týždňov a nebude chýbať ani stavanie mája.

Tri dni jarmoku

Jarné trhy sa v našom meste uskutočnia v dňoch 28. až 30. apríla. Aj tento rok návštevníkov čaká zaujímavý program počas troch dní. Nebudú chýbať stánky obchodníkov, ulička remesiel, folklór, ale aj súťaž vo varení guľášu, či športové súťaže. Slávnostné otvorenie 17. ročníka jarných trhov bude v piatok 28. apríla.

„Tieto trhy sú veľmi obľúbené nielen z dôvodu možnosti nákupu bohatého sortimentu ponúkaného tovaru ale aj kultúrneho programu, typického pre toto obdobie – stavanie mája, vystúpenia mnohých folklórnych skupín a súborov,“ zverejnila radnica.

Jazdecké preteky

Veľmi známou sprievodnou akciou je Jarná cena Michaloviec – súťaž v parkúrovom skákaní, ktorá sa uskutoční v Parku študentov. Na kone a ich jazdcov sa môžete prísť pozrieť v sobotu 29. apríla. Ďalšou tradíciou, ktorá sa teší obľube v našom meste je stavanie mája. To bude prebiehať ako súčasť Jarného jarmoku.

V našom meste sa tento symbol jari vztýči v sobotu 30. apríla na tradičnom mieste námestia. Ako to už býva u nás zvykom, máj sa vždy stavia za zvuku veselej ľudovej hudby. To nás čaká i tento rok.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM