Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

V OBRAZOCH z michalovského námestia: Pribudlo tam ďalšie moderné ihrisko

Môžete si ho všimnúť už aj vy. Na michalovskom námestí vyrástlo ďalšie moderné ihrisko. Prinášame fotky z miesta.

Ilustračný obrázok k článku V OBRAZOCH z michalovského námestia: Pribudlo tam ďalšie moderné ihrisko
6
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce

Spomínané nové ihrisko pribudlo na Námestí osloboditeľov. Nachádza sa pár krokov za tribúnou, kde nahradilo časť kruhovej výsadby kvetov v malom parčíku. Ihrisko je určené pre deti od 2 do 8 rokov.

V pláne sú ďalšie

Ide už o druhé moderné ihrisko, ktoré môžete nájsť na michalovskom námestí. Prvé sa nachádza na Námestí slobodody. A kedže si ho rodičia s deťmi obľúbili, radnica sa rozhodla vybudovať druhé podobné ihrisko na Námestí osloboditeľov.

Mesto zverejnilo v júni jeho vizualizáciu a v súčasnosti už ihrisko stojí na svojom mieste. Radnica uviedla, že tak reagovala na požiadavky verejnosti/rodičov, že mesto potrebuje viac ihrísk. Ako sme sa z magistrátu dozvedeli, v pláne sú aj ďalšie ihriská.

Slon aj lienka

Vzhľad detského ihriska je prispôsobený priestoru, v ktorom je umiestnené. Nájdete tam rôzne zvieratká, ako mačičku, slona a lienku. Súčasťou plochy je aj skákacia „škôlka“ a hríbiky.

„Zvieratká aj dopadová vrstva je vytvorená zo špeciálneho elastického vodopriepustného povrchu – liatej gumy, ktorý je vyrábaný ako špeciálny povrch pre tlmenie nárazov,“ uviedli z radnice a ďalej doplnili, že podkladová elastická vrstva rešpektuje normy bezpečných dopadových plôch okolo jednotlivých prvkov.

Mesto žiada užívateľov detského ihriska, aby rešpektovali prevádzkový poriadok, umiestnený v blízskosti ihriska. „Prosíme mamičky, aby na plochu nechodili v ihličkách a deti, aby sa s kolieskovými korčuľami a kolobežkami vyhli ploche, ktorá je vytvorená pre bezpečnosť ich mladších rovesníkov.“

Pozrite si v galérii ihrisko, ktoré vyrástlo na Námestí osloboditeľov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Zachytené objektívom: FOTKY nového ihriska, ktoré vyrástlo v našom meste
6
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM