Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Veľká pocta pre michalovských študentov: Prevzali si ocenenie od Trnku, FOTO

Balážová, Dančejová, Pollák, Mišková, Hatványiová a Laporčáková si prevzali vzácne ocenenie nášho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Veľká pocta pre michalovských študentov: Prevzali si ocenenie od Trnku, FOTO
4
Galéria
Zdroj: KSK

Aj tento rok sa môžu stredné odborné školy a gymnáziá pochváliť študentmi, ktorí zaznamenali výborné úspechy nielen v rámci našej krajiny, ale často aj za hranicami Slovenska.

Ďakovné listy

Košický samosprávny kraj ocenil najúspešnejších žiakov pri príležitosti Medzinárodného dňa študenstva v priestoroch Východoslovenského múzea v Košiciach.

Ďakovné listy prevzalo dovedna 26 študentov, z toho 22 jednotlivcov a 4 kolektívy zo stredných škôl v Košiciach, Moldave nad Bodvou, Michalovciach, Sobranciach, Spišskej Novej Vsi, Gelnici a v Kráľovskom Chlmci.

Úspech študentov

Úspešní žiaci a študenti dosiahli mimoriadne výsledky v celoštátnych a medzinárodných olympiádach, súťažiach i projektoch, v odborných zručnostiach, športových aktivitách, spoločenských a kultúrnych činnostiach, v charitatívnej a dobročinnej oblasti a účasťou vo verejnom živote.

Sme na vás pyšní, pretože mnohí robíte nášmu kraju skvelé meno nielen doma, ale aj v zahraničí. Nech vám toto ocenenie pripomína vašu výnimočnosť. A možno aj naše prianie, aby ste svoju aktivitu využívali v prospech nášho kraja. Som presvedčený, že práve vďaka šikovným mladým ľudom s chuťou meniť veci lepšiemu sa nám podarí premeniť tento kraj na miesto, kde sa oplatí zostať žiť,“ povedal po slávnostnom oceňovaní predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Balážová a Dančejová

Za úspechy v súťažiach a olympiádach prevzali z rúk predsedu KSK ďakovné listy aj tieto michalovské študentky.

Sára Balážová z gymnázia Ľudovíta Štúra v Michalovciach. Je žiačkou štvrtého ročníka gymnázia. V centre jej záujmu je moderovanie, čo dokázala i výbornými výsledkami v celoslovenskej súťaži mladých moderátorov Sárova Bystrica.

Pracuje v Žiackej rade, podieľa sa na organizovaní podujatí pre žiakov. Medzi jej doterajšie úspechy v súťaži Sárova Bystrica patrí: 1.miesto v krajskom kole súťaže v školskom roku 2018/2019, 1.miesto v celoslovenskom kole tej istej súťaže v školskom roku 2017/2018, a 2.miesto získala v krajskom kole Sárovej Bystrice v školskom roku 2016/2017.

Daniela Dančejová navštevuje Gymnázium Pavla Horova v Michalovciach, je excelentnou žiačkou 4. ročníka. Jej najväčším úspechom je účasť na medzinárodnom kole geografickej olympiády v Hong Kongu.

Jej práca s názvom Geografický rozmer slovenských povestí a legiend, v ktorej spracovala takmer 600 slovenských povestí a geograficky ich lokalizovala, svedčí o jej kreativite pri prepojení regionálnych dejín s geografiou.

Danielin záujem o geografiu viedol k jej účasti na modelových zasadnutiach európskeho parlamentu a súdu. Daniela je zručná aj v IT sektore. Stará sa o grafickú stránku školského časopisu Kocky, ktorý sa pravidelne umiestňuje v celoslovenskej súťaži Štúrovo pero na popredných miestach a opakovane získava cenu televízie Markíza.

Marcel Pollák

Predseda Košického samosprávneho kraja ocenil piatich študentov v oblasti vedomostí, odborných zručností a tvorivosti. Medzi nimi aj študenta z Michaloviec.

Marcel Pollák je študentom Gymnázium Pavla Horova v Michalovciach, je žiakom 4. ročníka. Logické myslenie a kombinačné schopnosti využíva pri uplatňovaní vedomostí a vyhodnocovaní experimentálnych výsledkov. Je to rodený prírodovedec, čo dokazujú aj jeho výsledky na fyzikálnej, matematickej i chemickej olympiáde na krajskej, celoslovenskej i medzinárodnej úrovni. Tento rok reprezentoval Slovenskú republiku v Medzinárodnom kole fyzikálnej olympiády v izraelskom Tel Avive.

Charitatívna činnosť

V Charitatívnej a dobročinnej oblasti odovzdal predseda Košického samosprávneho kraja ďakovné listy jednému kolektívu.

Tamara Mišková, Xénia Hatványiová a Elena Laporčáková navštevujú Strednú zdravotnícku školu Masarykova v Michalovciach. Formou dobrovoľníctva sa venujú Projektu Dorotka, v rámci ktorého odovzdávajú deťom v materských školách vedomosti o poskytovaní prvej pomoci zážitkovou formou.

Aktívnym členstvom v Slovenskom červenom kríži prispievajú k realizácii úspešných projektov v rámci darcovstva krvi, vzdelávacích prednášok o prvej pomoci pre žiakov základných škôl. K ich najvýznamnejším úspechom patrí 1. miesto v regionálnom kole v súťaži prvej pomoci žiakov stredných zdravotníckych škôl v školskom roku 2018/2019.

Pozrite si aj galériu z oceňovania

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Košický samosprávny kraj ocenil aj najúspešnejších žiakov Michalovciec
4
Galéria
Zdroj: KSK
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM