Správy Rôzne

Voľné miesta vo vakcinačnom centre: Termín dostanete rýchlo

Nemocnica Svet zdravia volá seniorov na očkovanie. Pre ľudí 70+ majú aktuálne mnoho voľných termínov.

Ilustračný obrázok k článku Voľné miesta vo vakcinačnom centre: Termín dostanete rýchlo
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Až v 13 zdravotníckych zariadeniach siete nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare majú aktuálne k dnešnému dňu takmer prázdnu národnú online čakáreň pre očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Nemocniciam a poliklinikám zatiaľ v národnej čakárni otvorili prihlasovanie len pre osoby nad 70 rokov.

70+ vakcína Comirnaty

Kým však donedávna boli termíny na očkovanie kompletne plné, aktuálne nemocnice evidujú na najbližšie dni mnoho voľných miest. Vyzývajú preto oprávnené skupiny k registrácii. V prípade, že sa voľné termíny v najbližšom čase nezaplnia, rezort zdravotníctva by mal podľa siete ProCare a Svet zdravia uvažovať nad znížením vekovej hranice.

Nemocnice Svet zdravia očkujú iba vakcínou Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNtech a aktuálne je prostredníctvom národnej online čakárne otvorené prihlasovanie pre osoby staršie ako 70 rokov (platí aj pre osoby zo zoznamu špeciálnych skupín).

Rýchly termín

Tieto skupiny sa môžu do čakárne zaregistrovať na národnom webe https://vakcinacia.nczisk.sk/registracia. Vzhľadom na nízky počet prihlásených záujemcov dostanú zaregistrované osoby termín vo veľmi blízkom čase.

Aktuálne majú množstvo voľných termínov pre osoby 70+ nemocnice siete Svet zdravia. Aj v Michalovciach

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM