Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

VÝBER: Články z nášho mesta a okolia, ktoré cez týždeň pútali najviac pozornosti

Pútali najviac pozornosti a nenechajte si ich ujsť ani vy. Prinášame vám výber článkov, ktoré sa počas tohto týždňa na našom webe čítali najviac.

Ilustračný obrázok k článku VÝBER: Články z nášho mesta a okolia, ktoré cez týždeň pútali najviac pozornosti
Zdroj: Dnes24.sk

Úspech michalovského kickboxéra

Počas septembra sa slovenská výprava našich najmladších kickboxérov zúčastnila majstrovstiev Európy. Medzi viac ako 1567 štartujúcich z 37 krajín Európy boli aj dvaja zástupcovia Športového Kickbox klubu Michalovce – Karel Svobodník a nováčik v reprezentácii SR Timea Hamaríková. A Karel Svobodník na Majstrovstvách Európy juniorov a kadetov v Macedónsku získal bronz.

Zemplínsky kapor

K slovenskému moru si to namierilo počas známych pretekov množstvo rybárov. Cieľ? Chytiť toho najväčšieho kapra. Prvá ulovená ryba bola nahlásená v prvý deň lovu ráno z prímestskej oblasti s váhou 6 550 gramov. Neskôr sa preteky museli prerušiť pre silné vlny a vietor. Bol zákaz vývozu a zdržiavania sa na vodnej hladine, ale napokon sa počasie upokojilo a rybárom sa podarili ďalšie veľké úlovky, tie prvé z nich sme vám priniesli už v pondelok na fotkách.

Najkrajšie bytovkárske predzáhradky

Michalovčania sa mohli počas leta zapojiť do zaujímavej súťaže. Mesto totiž vyhlásilo zápolenie o najkrajšiu predzáhradku pri vchode bytového domu. Výsledky sú už známe a my vám teraz ukážeme predzáhradky, ktoré mesto vybralo za tie naj.

Bracovce pri Michalovciach

Poznáte Bracovce? Nachádzajú sa v okrese Michalovce a žije v nich podľa údajov obce niečo cez 900 obyvateľov. Obraz Bracoviec dokresľuje napríklad aj miestny park, kde rastú vzácne dreviny, medzi nimi i staré chránené platany. Ak zavítate do Bracoviec, zaujme vás veľmi pekné prostredie. Zhruba v strede dediny uvidíte popri hlavnej ceste zátišie so zeleňou, lavičkami a fontánou. Upútala nás aj záhradná architektúra, ktorú tu Bracovčania dotvorili – mostík, veterný mlyn i žblnkajúca voda slúži miestnym na relax. V našej priloženej galérii si môžete pozrieť fotoreportáž práve z tejto dediny.

Zmeny v cestovnom poriadku

Ak cestujete michalovskou mestskou hromadnou dopravou, nemali by ste prehliadnuť viaceré zmeny, ktoré nastali v cestovom poriadku. O zmenách cestovného poriadku mestskej hromadnej dopravy informovala spoločnosť DZS – M.K. TRANS s.r.o., ktorá ju v Michalovciach zabezpečuje. Úpravy cestovného poriadku sú platné od 20. septembra 2017. Počas týždňa sme vám priniesli prehľad zmien.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM