Správy

Vyšné Nemecké bojujú s náporom kamiónov, odložiť plánujú aj rekonštrukciu

Pre nápor kamiónov na hraničnom priechode Vyšné Nemecké - Užhorod odložia plánovanú rekonštrukciu osvetlenia.

Ilustračný obrázok k článku Vyšné Nemecké bojujú s náporom kamiónov, odložiť plánujú aj rekonštrukciu
Zdroj: TASR

Ako informovala hovorkyňa finančnej správy (FS) Martina Rybanská, výmenu stožiarov verejného osvetlenia zrealizujú začiatkom budúceho roka, keď colníci očakávajú upokojenie aktuálnej situácie.

„Finančná správa vníma, že cestný hraničný priechod Vyšné Nemecké – Užhorod zažíva v týchto dňoch zvýšený nápor dopravcov. Rekonštrukcia by si vynútila čiastočné obmedzenia pre nákladnú dopravu v oboch smeroch, čo by malo za následok ďalšie zhoršenie momentálnej situácie,“ uviedla Rybanská s tým, že pôvodný termín výmeny stožiarov avizovaný na 10. až 25. decembra FS presúva na „začiatok roka 2021“. O náhradnom termíne má FS „včas informovať“.

Podľa webového sídla FS sú v pondelok dopoludnia čakacie doby na predmetnom hraničnom priechode 12 hodín na výstupe zo Slovenska a 16 hodín na vstupe. „Príčinou dlhšej čakacej doby na hraničnom priechode je mimoriadny nárast počtu kamiónov. Tie si po vyčerpaní limitu prepravných povolení na kalendárny štvrťrok najmä v Poľsku, ale aj v Maďarsku, volia výstup z Európskej únie práve cez Slovensko v dôsledku úspor prepravných nákladov,“ vysvetlila Rybanská.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM