Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Zasadali poradné orgány primátora Zahorčáka: O tomto sa rozprávali

Primátor mesta Michalovce sa rozprával so zástupcami jednotlivých spoločenstiev o živote v meste, problémoch, ktoré prítomných aj ich okolie trápia.

Ilustračný obrázok k článku Zasadali poradné orgány primátora Zahorčáka: O tomto sa rozprávali
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

V uplynulom týždni sa na svojom pravidelnom zasadnutí stretla Rada cirkví, poradný orgán primátora mesta. Predstavitelia jednotlivých cirkví na svojich štvrťročných stretnutiach rokujú s vedením mesta o aktuálnych spoločenských, kultúrnych a sociálnych témach.

Náboženstvo

Jedenásti duchovní debatovali s prítomnými zástupcami mesta o vzájomnej spolupráci v rôznych oblastiach života. Rada cirkví funguje v Michalovciach od júna 2008 a svoje zastúpenie v nej majú všetky cirkvi etablované na území mesta.

Podľa primátora Viliama Zahorčáka: „Je potešujúce zistenie, že v Michalovciach sa aj v takej citlivej a výsostne osobnej otázke, akou je náboženstvo, vedia ľudia dohodnúť a dokonca spolupracovať.“

Poradné orgány

Zriadenie poradných orgánov primátora bolo jednou z prvých aktivít Viliama Zahorčáka po jeho nástupe do funkcie primátora mesta. Medzi poradné orgány primátora, okrem už spomínanej Rady cirkví, patrí aj Rada seniorov, Rada zdravotne postihnutých a Rada Rómov.

Podobne ako na Rade cirkví, aj na ostatných stretnutiach sa primátor mesta rozpráva so zástupcami jednotlivých spoločenstiev o živote v našom meste, o problémoch, ktoré prítomných ale aj ich okolie trápia. Primátor prítomných taktiež informuje o tom, čo sa v Michalovciach od ich posledného stretnutia podarilo uskutočniť a čo sa aktuálne v meste pripravuje.

Pozrite si osadenie vianočného stromčeka v Michalovciach nižšie vo fotogalérii.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

V Michalovciach už stojí vianočný stromček
8
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM