Krimi

Zábavu na festivale vystriedalo ZDESENIE: Účastníkom niekto PREREZAL pneumatiky

Zábavu pri dobrej hudbe vystriedalo viacerým účastníkom festivalu nemilé prekvapenie. Polícia vyšetruje prepichnutie pneumatík na viacerých autách.

Ilustračný obrázok k článku Zábavu na festivale vystriedalo ZDESENIE: Účastníkom niekto PREREZAL pneumatiky
Zdroj: Málo cynizmu na toto mesto 5.0 , Festival 66 hodín/Eliot Záboly

V obci Smolník na východe Slovenska sa počas víkendu konal prvý ročník festivalu 66 hodín. Priniesol bohatý program, no zábavu niekto účastníkom prekazil poriadne nevyberaným spôsobom.

Páchateľ totiž prerezal pneumatiky na viacerých autách.

„V uplynulú sobotu v skorých ranných hodinách operačný dôstojník na linku „158“ prijal oznámenie o poškodení pneumatík na viacerých vozidlách, ktoré boli zaparkované na parkovisku v obci Smolník, a ihneď vyslal policajnú hliadku oznámenie preveriť. Na mieste sa nachádzala jedna z poškodených osôb, ktorá skutok polícii oznámila,“ informuje košická krajská polícia.

Pomohol aj organizátor

Policajti na mieste zistili, že na deviatich autách sú prepichnuté pneumatiky. „Lustráciou v policajných evidenciách boli zistení majitelia vozidiel. Vzhľadom na nočnú dobu sa policajtom podarilo skontaktovať a vyrozumieť o skutku iba dvoch z poškodených, ktorí boli poučení o ďalšom postupe. Pretože sa s ďalšími poškodenými nepodarilo skontaktovať, požiadali organizátora podujatia o súčinnosť,“ dodáva polícia.

Zadokumentovali jednotlivé prípady

Organizátor festivalu na všetkých poškodených autách nechal výzvu, aby ho majitelia kontaktovali z dôvodu dokumentácie zo strany polície.

„Ostatných majiteľov vozidiel sa podarilo vyrozumieť v priebehu dňa. Polícia zadokumentovala jednotlivo 7 skutkov, ktoré nateraz objasňuje ako priestupky proti majetku so spôsobenou škodou od 50 do 150 eur, pretože v čase ich oznámenia a následného preverovania neboli zistené skutočnosti, že sa skutku mala dopustiť jedna osoba alebo viacero páchateľov,“ informuje Polícia SR – Košický kraj.

Preveria postup policajtov

Poškodené autá stáli na viacerých miestach parkoviska. Polícii sa, podľa jej slov, zatiaľ neprihlásil žiadny svedok, ktorý by do prípadu vniesol viac svetla. Na prípade však pracuje a aktuálne vyhodnocuje kamerové záznamy.

Objavili sa aj úvahy, či polícia v tomto prípade postupovala správne. „V prípade, ak sa vyšetrovaním preukáže, že sa skutku dopustila jedna osoba, dôjde k zmene právnej kvalifikácie na trestný čin poškodzovania cudzej veci a páchateľovi hrozí vyšší trest ako za priestupok. Či bol postup policajtov v tomto prípade správny, už preverujú kontrolné orgány. Po záveroch kontroly poskytneme viac informácií,“ reaguje polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM