Peter Simon Kultúra

Čo sa tento týždeň bude diať v Rožňave? Aj takéto akcie môžete zažiť!

Nový týždeň je tu a nudiť sa počas neho nemusíte. V Rožňave si môžete skočiť i na rôzne zaujímavé podujatia. Naša redakcia vám prináša hneď niekoľko tipov.

Ilustračný obrázok k článku Čo sa tento týždeň bude diať v Rožňave? Aj takéto akcie môžete zažiť!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Rožňava do toho!

4. – 9. jún 2018 od 9:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Olympijský klub Gemer v spolupráci s Baníckym múzeom v Rožňave a Mestom Rožňava vás srdečne pozývajú na výstavu z histórie športu v Rožňave s názvom „Rožňava do toho!“. Vernisáž výstavy sa uskutočnila 5.4.2018 o 17:00 hod. v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave a bude prístupná verejnosti do 25.6.2018.

Maliar Lučenca – Výstava

6. a 10. jún 2018 od 13:00 hod., Andrássyho obrazáreň, Krásnohorské Podhradie
Zámerom výstavy je nielen predstaviť maliarovu umeleckú dráhu, ale priblížiť aj jeho osobnosť v kontexte rodinných vzťahov a historicko-spoločenských pomerov doby.

Od ihly po šijací stroj

4. – 9. jún 2018 od 9:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Výstava približujúca dejiny krajčírov a obchodníkov s textilom v Košiciach v období od 16. storočia do začiatku 20. storočia prostredníctvom rukopisov, dobovej tlače, fotografií a trojrozmerného materiálu zo zbierok Východoslovenského múzea v Košiciach – cechová truhlica, pečatidlá, zvolávacia tabuľka, šijací stroj, krajčírske pomôcky, ukážky pánskeho a dámskeho odevu.

Expozícia baníctva a hutníctva Gemera

4. – 9. jún 2018 od 9:00 hod., Expozícia baníctva a hutníctva Gemera, Rožňava
V areáli Zážitkového centra Sentinel Baníckeho múzea v Rožňave v stredu 2. mája otvorili novú Expozíciu baníctva a hutníctva Gemera. Okrem exponátov, akými sú napríklad ručné pracovné nástroje, či výstava minerálov, obsahuje aj interaktívne a audiovizuálne prvky.

Sudán 1911 – Výstava

4. – 10. jún 2018 od 10:00 hod., Kaštieľ Betliar
Tohtoročná letná sezóna sa bude v kaštieli Betliar niesť v znamení spoznávania ďalekých kútov sveta, do ktorých v 19. a začiatkom 20. storočia zavítali Andrássyovci. Pre svojich návštevníkov si múzeum pripravilo jedinečnú výstavu s názvom Sudán 1911 – Andrássyovci vo svete, svet v Betliari.

Kino Apollo -Zlatý žobrák

7. jún od 9. – 11. – 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
V Rožňave v predpoludňajších hodinách ponúkajú organizátori premietanie kolekcie víťazných filmov pre deti a mládež rožňavských škôl. Termíny a kapacita sály sú už teraz plne obsadené. O 19-tej hodine bude kino Apollo, v rámci svojho pravidelného štvrtkového programu, premietať kolekciu troch kratších filmov z produkcie Lajosa Tótha v pôvodnom znení s anglickými titulkami v rámci maďarského večera. Filmy úspešne súťažili v minulom ročníku v sekcii mladý autor.

Súťaž stredoškolákov vo varení guláša

8. jún 2018 od 7:45 hod., Námestie baníkov, Rožňava
Námestie baníkov už onedlho zaplnia študenti rožňavských stredných škôl. Tí budú súťažiť vo varení guláša. To, ako sa im bude dariť pri príprave môžete vidieť na vlastné oči. O víťazoch rozhodnú Rožňavčania. To, kto sa stane víťazom, je zatiaľ vo hviezdach, avšak jedno je isté, gulášom bude rozvoniavať celé námestie.

Rocková muzika v Rožňave a krst albumu

8. jún 2018 od 20:00 hod., spoločenská sála mestského úradu, Rožňava
Rocková muzika bez gitár ale so saxofónom naživo v Rožňave. V piatok večer bude v spoločenskej sále mestského úradu krstiť svoj debutový album Roman Jakobej v rámci formácie Iako Bei.

Poľovnícky deň v Betliari

9. jún 2018 od 9:00 hod., Kaštieľ a park Andrássyovcov v Betliari
SNM-Múzeum Betliar v spolupráci s Regionálnou organizáciou Slovenského poľovníckeho zväzu Gemer Rožňava – Revúca, Obvodnou poľovníckou komorou Rožňava a Lesmi Slovenskej republiky š.p., odštepný závod Rožňava, usporiada 9. júna už piatykrát Poľovnícky deň v areáli historického parku kaštieľa.

Kino Apollo

10. jún 2018 od 16:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Tom Brand je závratne úspešný, závratne bohatý a blbec. V snahe postaviť najvyšší mrakodrap na severnej pologuli, je samoľúby miliardár pripravený obetovať čokoľvek. Aj lásku svojej rodiny. Tomov pracovný život ho odcudzil od jeho rodiny. Neváži si oddanú manželku, zanedbáva dospelého syna a ignoruje prosby dcéry o jeho pozornosť. Tá má k 11. narodeninám jediné prianie. Chce mačku…

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM