Peter Simon Správy

FOTO a VIDEO z Noci bojovníkov: Kto si odniesol pohár a tisícku?

Na podujatí sa okrem samotných súťažiacich o pohár a tisíc eur ukázal aj viacnásobný majster sveta kickboxer, Pavol Garaj. Pozrite si u nás desiatky fotiek a video.

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO  z Noci bojovníkov: Kto si odniesol pohár a tisícku?
85
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Po dlhšej odmlke sa do nášho mesta vrátilo prestížne podujatie NOC BOJOVNÍKOV. Kvalitné športové výkony si prišlo pozrieť niekoľko stoviek ľudí. Akcia prebiehala v piatok, 22. decembra 2017 od 19:00 hod. v estrádnej sále OKC.

Súčasťou programu bol aj bohatý sprievodný program a exhibičné zápasy, ukážky bojového umenia a aj hudobné, či tanečné vystúpenia. Pozrite si v našej galérii desiatky fotiek z akcie a aj video ;)

Tisícka vo vrecku

Na podujatí bola hlavným bodom programu pyramída ôsmych bojovníkov, ktorí sa prihlásili do súťaže open, čo znamená, že sa konala bez rozdielu váhy a bojovalo sa pod pravidlami MMA.

„Vznikla tak zaujímavá konfrontácia medzi zápasníkmi rôznych váhových kategórii a systémom pyramídy sme sa vyhli taktizovaniam pri výbere súpera. O súperiacich dvojiciach rozhodol žreb.Víťaz pyramídy Peter Baláž z Lučenca si odniesol pohár a finančnú odmenu 1000 eur, stal sa zároveň najlepším bojovníkom Rožňavy za rok 2017,“ povedal predseda BM Boxing Club-u, Boris Milko.

Peter Baláž mal vo finálovom zápase bojovať proti domácemu Michalovi Gálikovi, ktorý však pre zranenia do posledného súboja nenastúpil a v ringu titul čestne prenechal súperovi, už spomínanému absolútnemu víťazovi – Balážovi.

Akcia sa vydarila

V ďalšom programe sme mohli sledovať superfighty dvojíc v Box-e a aj K1 podľa váhových kategórii. Sprievodné zápasy boli dva v boxe a jeden vo Fullcontacte juniorov.

Ako pre náš web uviedol Milko po skončení podujatia, akcia sa vydarila. „Mali sme tu zaujímavé zápasy pre divákov, celkovo som spokojný aj s účasťou. Na túto halu bola kapacita tak akurát. Mali sme tu niekoľko stoviek ľudí. Akciu sa už budeme snažiť opäť organizovať tradične, keďže na ňu divák reagoval kladne. Podarilo sa nám už dohodnúť aj so sponzormi. Budúci rok by sme chceli akciu posunúť ešte na vyšší level,“ doplnil Milko.

Organizátori mali pôvodne v pláne postaviť Octagon, ale z organizačných dôvodov museli urobiť zmenu a súboje prebiehali v ringu. Octagon je na tú sálu príliš veľký. Pripravujeme však v lete nejakú akciu pod holým nebom a tam už bude," spresnil Milko.

Boris Milko doplnil, že pyramídy sa zúčastnili ôsmi bojovníci, väčšinou ťažké váhy, čo je pre tento tip súťaženia prirodzené, nakoľko majú v tej váhe výhodu. "Čo však nebýva pravidlom, ktoré sa pokúsil porušiť Adrian Špinér, ktorý ako jediný má iba niečo cez 80 kg. Váhový deficit sa snažil vynahradiť šikovnosťou a bojovým umom. História potvrdzuje, že v športe a MMA zvlášť, je možné všetko, hovorí predseda BM Boxing Club-u.

Čestný hosť

Známa osobnosť tohto športu sa v Rožňave ukázala ako čestný hosť. „Pavol Garaj je kickboxer, ktorý má viacero titulov profesionálneho majstra sveta, kickboxersky uznávaných federácií ako je napríklad WKN. Menovať všetky by bolo asi zdĺhavé. Patrí do Slovenskej a Európskej kickboxerskej špičky. Prijal moje osobné pozvanie, nakoľko sa s ním dobre poznám a aj s jeho súčasným trénerom a promotérom WKN, Lukášom Bódym, vďaka môjmu niekdajšiemu pôsobeniu ešte v starom Adento Poprad, za ktorý sme spolu v tej dobe pretekali. Pavol Garaj bol čestný hosť, čiže ostrých akcii sa na podujatí nezúčastnil,“ dodal Boris Milko.

Kompletné výsledky

V pyramíde bolo sedem bojovníkov a organizátor nechal posledné miesto pre žolíka, dali šancu niekomu z publika, aby bol titul nespochybniteľný. Celkovo tak o titul zabojovalo osem ľudí. Pokiaľ by výzvu nikto neprijal, tak by Špinér postúpil bez boja.

Osemfinále:

  • 1. Gálik vs. Michalec – víťaz Gálik (TKO),
  • 2. Gregor vs. Baláž – víťaz Baláž na body
  • 3. Karlík vs. Lipták – víťaz Lipták na body
  • 4. Szanisló (žolík z publika) vs. Špinér – víťaz Szanisló (TKO)

Semifinále:

  • 1. Lipták vs. Baláž – vítaz Baláž (TKO)
  • 2. Szanisló vs. Gálik – víťaz Gálik (TKO)

Finále:

1. Gálik vs. Baláž – pre zranenie víťaz bez boja Peter Baláž

Video: Peter Simon / Zdroj: Facebook
Obrazom: Noc bojovníkov 2017 v Rožňave
85
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM