Peter Simon Správy

Historickou mašinou do Slovenského krasu: Takto vyzerala druhá jazda Vlakom za UNESCOM, FOTO

Cieľom výletu bola Gombasecká jaskyňa. Naplánované sú aj ďalšie spoznávania nášho okolia.

Ilustračný obrázok k článku Historickou mašinou do Slovenského krasu: Takto vyzerala druhá jazda Vlakom za UNESCOM, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Košice Región Turizmus

Ako informovala organizácia Košice Región Turizmus, druhá nostalgická jazda Vlakom za UNESCOM sa uskutočnila 10. júna 2017, a jej cieľom bola Gombasecká jaskyňa.

Vlak vyštartoval z košickej hlavnej stanice v sobotu o 8:00 hod. a bol znova plný nadšencov turistiky a milovníkov destinácie Košice región.

Slovenský kras zaujal

„Cestoval s nami dokonca aj slovensko-švédsky manželský pár – Lundegardovci a tiež sa cítili "gombasticky“. Cestujúci sa po návšteve Gombaseckej jaskyne pristavili aj pri unikátnej Silickej ľadnici a deň zavŕšili pri pahrebe s mäsovými zásobami. Ani počas cesty vo vlaku sa cestujúci nenudili, mnohí z nich radi využili možnosť odfotiť sa v špeciálne nadizajnovanom rámčeku s heštegmi," píše sa v správe.

Plánujú ďalší výlet

Podľa správy, ďalšiu jazdu Vlakom za UNESCOM plánuje organizácia koncom júla, presnejšie 29.7., a to Leto v raji. „Hlavným cieľom je Dobšinská ľadová jaskyňa, v ktorej sa celoročne udržiava ľad. Súčasťou tretieho zo série výletov bude, ako vždy, aj ponuka objavovania ďalších nápaditých miest, ako Palcmanská Maša či Havrania skala. Pre rodiny s menšími deťmi sa naskytá možnosť nenáročnej, no atraktívnej túry na ranč,“ uvádza správa organizácie Košice Región Turizmus.

Počet miest vo vlaku je limitovaný, je teda nutné vopred si ich rezervovať.

Obrazom: Vlakom za UNESCOM - Krásy Krasu
9
Galéria
Zdroj: Košice Región Turizmus
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM