Správy

Kniha je záchranné koleso samoty: Rožňavská knižnica ponúka aj online slúžby

Po dlhých týždňoch môžu krajské knižnice opäť privítať svojich čitateľov. Nový web rožňavskej knižnice ponúka aj virtuálnu prehliadku vnútorných i vonkajších priestorov.

Ilustračný obrázok k článku Kniha je záchranné koleso samoty: Rožňavská knižnica ponúka aj online slúžby
Zdroj: Dnes24.sk

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja oznamuje širokej verejnosti, že od 2. júna 2020 bude poskytovať služby pobočka na sídlisku Juh, Jovická 66 v obmedzenom režime a to za dodržania hygienických a bezpečnostných opatrení, vydaných Hlavným hygienikom SR. Pobočka bude otvorená v utorok od 8:00 hod. do 16:30 hod. (od 11:00 do 12:00 bude zatvorené z dôvodu technickej prestávky) a v piatok od 13:00 hod. do 17:00 hod.

„Taktiež dávame čitateľom na vedomie, že od 1. júna 2020 bude v centrálnej budove na Lipovej ul. č. 3 každú stredu otvorené do 17:00 hod., čím vychádzame v ústrety pracujúcim. Svoje služby ešte neposkytuje úsek umenia a hudby, úsek regionálnej literatúry. Naďalej sa neposkytujú služby študovne, čitárne a internetu. O zmenách v poskytovaných službách Vás budeme včas informovať,“ informuje Tatiana Bachňáková.

Ako doplnila, zároveň chce knižnica upozorniť čitateľov že od 1. júna 2020 začnú nabiehať poplatky za knižnično-informačné služby (upomienky, zápisné,…).

Čítanie kníh je jednou z foriem, ako rozvíjať osobnosť. Čítaním sa zlepšuje pamäť, rozvíja predstavivosť, obohacuje slovná zásoba. Ak Vám došla domáca knižná zásoba, radi Vás privítame v našich priestoroch. „Po dlhých týždňoch môžu krajské knižnice opäť privítať svojich čitateľov, verím, že túto možnosť všetci záujemcovia o dobrú literatúru využijú. Návštevníci Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave si môžu výber uľahčiť aj z pohodlia domova. Nová web stránka, www.kniznica-rv.sk, totiž ponúka on-line katalóg. Zámerom je skvalitňovanie služieb verejnosti v župných knižniciach, v ktorom chceme pokračovať aj naďalej,“ informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

„Okrem toho, nový web ponúka aj virtuálnu prehliadku vnútorných i vonkajších priestorov, dokumentáciu podujatí, fotogalériu, rôzne aktuálne oznamy, pripravované alebo práve prebiehajúce podujatia, súťaže a pod. Aj napriek rôznym obmedzeniam a opatreniam veríme, že to spoločne zvládneme. Veď zdravie je prvoradé. Tešíme sa na Vás, milí priatelia,“ dodala na záver Tatiana Bachňáková.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM