Peter Simon Správy

Kto by im v tomto pekle závidel? TOP 3 najhorúcejšie fleky v Rožňave

To je ale hic! Zatiaľ, čo sa ľudia pracujúci v kancelárii chladia klimatizáciou, iní takú možnosť nemajú. Komu v týchto horúčavách niet čo závidieť?

Ilustračný obrázok k článku Kto by im v tomto pekle závidel? TOP 3 najhorúcejšie fleky v Rožňave
Zdroj: TASR

Teplota na teplomeroch stúpa, z tváre vám kvapká pot a každých pár minút siahate po vode. Odborníci však hlásia, že to bude ešte horšie. V ktorých povolaniach by ste teraz nechceli byť na ich mieste?

Pracovať v tomto teple na stavbe či pri vysokej peci je doslova ako pracovať v pekle. Nemusíme však chodiť ďaleko a povolania, v ktorých sa zamestnanci momentálne varia vo vlastnej šťave nájdeme aj priamo v meste. Vybrali sme tri, s ktorými sa denne stretávame.

Na poriadok v uliciach dozerá v Rožňave mestská polícia bez ohľadu na počasie. Počas týchto horúcich dní im nie je, čo závidieť. „Tieto horúčavy sú pre našich policajtov naozaj náročné, naša profesia si vyžaduje neustálu prítomnosť v uliciach mesta aj za takéhoto počasia. Samozrejme berieme na počasie ohľad a mávame teraz častejšie nastavené prestávky, pitný režim, a aj pobyt v klimatizovanej miestnosti,“ povedal náčelník Róbert Hanuštiak.

Ako doplnil uniforma je predpísaná zo zákona. „Máme však danú výnimku a nemusíme v takéto horúce dni nosiť pokrývku hlavy. Určite by som chalanom doprial čo najskôr ochladenie počasia,“ dodal Hanuštiak.

Tak a týmto pánom, pri momentálnom počasí a nedávnom požiari lesa naozaj nemáme čo závidieť. Reč je o hasičoch. Tí nielen že musia pracovať v každom počasí a aj takomto teple, ale majú za povinnosť nosiť hrubé oblečenie a prilby. „Je to úplný masaker, keď musíme robiť v takomto teple a samozrejme patrične vystrojení. Okrem toho sa ešte sústrediť aj na situáciu a zachovať si chladnú hlavu v každom momente. Treba hlavne stále piť veľa vody, jednoznačne len piť a piť,“ povedal jeden z rožňavských hasičov, Petr Hanzlíček.

Miloš pracuje na stavbe, presnejšie robí strechy. Vyzerá, ako keby bol na mesačnej dovolenke v zahraničí. „Je to úmorné, ale pracovať treba, či už v chladnejšom počasí, alebo takomto teple. Modlím sa každý deň, nech to už prejde, lebo to je fakt na zbláznenie, dávam si často prestávky pijem kopec vody, robím len v kraťasoch a na hlavu si dávam mokrý uterák, ten ma aspoň trošku schladí. Musím si dávať pozor, keďže pracujem vo výškach a stačí malá nepozornosť a človek sa ocitne na zemi, to naozaj nechcem,“ dodal Miloš.

Ako to počas horúcich dní vyzerá vo vašej práci? Podeľte sa s nami so svojimi postrehmi a skúsenosťami v správe na našej Facebookovej stránke!.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM