Peter Simon Šport

Leto s loptou sa vydarilo: Na trávnik prilákalo stovky detí

Podujatie, ktoré organizoval rožňavský futbalový klub MFK Rožňava sa teší obľube. Premiéra sa vydarila, mohlo prísť pokračovanie.

Ilustračný obrázok k článku Leto s loptou sa vydarilo: Na trávnik prilákalo stovky detí
Zdroj: MFK Rožňava

Ako informoval štatutár klubu MFK Rožňava Michal Domik, akcia, ktorá sa uskutočnila na miestnom rožňavskom futbalovom ihrisku sa zapísala do histórie ako druhý ročník. Prvý sa vydaril a tak nič organizátorom nebránilo v podujatí pokračovať. Spoluorganizátorom druhého ročníka bolo aj mesto Rožňava, ktoré poskytlo usporiadateľom finančnú dotáciu v hodnote 4 000 eur.

„Aj napriek horúcemu počasiu sa nám podarilo vytiahnuť deti od počítačov, aby prežili jeden pekný deň so svojimi rovesníkmi na ihrisku. V rámci spolupráce s CVČ sme mali pripravený pre všetky deti stánok s aktivitami, do ktorých sa mohli zapojiť aj tí najmenší drobci, ktorí prišli povzbudiť svojich súrodencov v hre. Osobitne bola pripravená veľká nafukovacia šmykľavka, na ktorej sa deti vybláznili do sýta. Najviac sa im však páčili ostrekovače so studenou vodou. Nakoľko v horúčave to bol ideálny spôsob ako sa schladiť,“ informuje Domik.

Ďalej dodal, že na hlavnom ihrisku prebiehali zápasy mladších žiakov s pozvanými družstvami zo Spišskej Novej Vsi a Juventusu Košice. Rozhodcov robili vybraní hráči A mužstva MFK Rožňava. „Na vedľajšom ihrisku hrali prípravkári s mužstvami z Revúcej a Lučenca. Akcie sa zúčastnilo približne 150 detí s rodičmi a súrodencami. Všetky deti za svoju snahu a bojovnosť boli odmenené medailami a sladkou odmenou vo forme nanukov a sladkostí,“ uvádza štatutár klubu MFK Rožňava Michal Domik.

Okrem poriadneho športového zážitku však podľa jeho slov nechýbalo chutné občerstvenie vo forme gulášu, či grilovaných rezňov. V rámci celého podujatia sa organizátori rozhodli usporiadať aj nábor detí do futbalového klubu, kde sa im prihlásilo do novej sezóny 20 nových tvárí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM