Správy

Máj, lásky čas sa blíži: Ktoré zákutia v našom meste sú podľa vás najromantickejšie?

Že sa v našom mestečku plnom panelákov nedajú nájsť pôsobivé miesta? Omyl. Vyberte sa na jarnú prechádzku a ZAHLASUJTE, ktoré z lokalít v našom meste sú podľa vás najromantickejšie.

Ilustračný obrázok k článku Máj, lásky čas sa blíži: Ktoré zákutia v našom meste sú podľa vás najromantickejšie?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Jar prebúdza prírodu a dáva novú tvár aj uliciam miest. Aj v panelákmi posiatej Rožňave máme zákutia, ktorým májové dni vdýchli celkom novú atmosféru. Vyberáme tri z nich. Ktoré je najmilšie vám? Hlasujte.

Veľký park

Ten vám zrejme napadol prvý. Ale právom. Rožňavský veľký park v tomto výbere jednoducho nesmie chýbať. Ponúka toho hneď niekoľko. Uličky lemované košatými stromami, tieň a závan sviežeho vzduchu v horúcich popoludniach. Je ideálny na romantickú prechádzku. Či už s rodinou, malými deťmi, alebo vašou polovičkou sa môžete cez park vybrať až ku rieke Slaná a späť. Výlet vám zaručí okrem prežitého času v prírode a obklopení zelene aj rôzne momenty. Počas návštevy parku si môžete zhotoviť aj niekoľko jarných fotografií.

Prechádzka rozkvitnutým sadom

Na prelome apríla a mája centrum Rožňavy a jeho okolie každý rok doslova kvitne. Stromy, ktoré sú súčasťou výsadby pri námestí aj v blízkych uličkách, sú pastvou pre oči. Bohaté koruny plné pestrofarebných kvetov zdobia námestie ale aj vzdialenejšie lokality mesta, ako napríklad na sídlisku Juh. Podľa obyvateľov mesta sa tu nachádza jedna z najkrajších ulíc v Rožňave, presnejšie sa jedná o Zakarpatskú ulicu popri základnej škole.

Strelnica

Obľúbenou lokalitou, nielen pre mladých, je stále strelnica neďaleko mestskej časti Rožňava Baňa. Miesto dobre známe, avšak stále veľmi lákavé. Čaro prírody láka na romantické prechádzky od nepamäti. Oblasť jazera je tak dokonalým miestom pre spoločné chvíle s partnerom či partnerkou. Mnoho ľudí si sem chodí oddýchnuť a načerpať novú energiu. Z lúky nad strelnicou zas máte parádny výhľad na Rožňavu :)

Ktoré z týchto zákutí má pre Vás najväčšie čaro?

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM