Aktualizované Správy

Odborníci vydali VÝSTRAHU pre okres Rožňava: Hrozia nám povodne a nielen to!

Počasie opäť vyčíňa. Meteorológovia vydali výstrahu II. stupňa povodňovej aktivity. Okrem toho však platí aj iná výstraha.

Ilustračný obrázok k článku Odborníci vydali VÝSTRAHU pre okres Rožňava: Hrozia nám povodne a nielen to!
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Hrozí nám povodeň z trvalého dažďa. Informujú o tom meteorológovia na stránke Slovenského meteorologického ústavu (SHMÚ). Výstraha pre okres Rožňava platí od 17.mája 11.00 hod do 19.mája 09.00 hod.

Vzhľadom na trvalý dážď a nasýtenosť povodí je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov, zodpovedajúcich stupňom PA.“ dodávajú odborníci zo SHMÚ.

Okrem toho platí pre Rožňavský okres aj prvý stupeň výstrahy pred dažďom. „V okrese Rožňava sa MIESTAMI očakáva výskyt dažďa s úhrnom zrážok 25 – 45 mm,“ konkretizujú meteorológovia.

Táto výstraha platí od 17.mája 12.00 hod do 18.mája 03.00 hod. „Vzhľadom na predchádzajúce zrážky a nasýtenosť povodí predstavuje tento úhrn zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerné a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká.“ dodávajú.

Foto: Ilustračné

Takto nás potrápilo počasie v roku 2016. Povodeň v Joviciach.

Obrazom: Povodeň v Joviciach na fotkách
25
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Aktuálne zo Slovenska:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM