Rôzne

Perinbaba sa opäť dostala k slovu: Aká je situácia na cestách na Gemeri?

Vodiči, neprehliadnite. Informácie priamo od cestárov po utorkovom snežení. Jazdite opatrne!

Ilustračný obrázok k článku Perinbaba sa opäť dostala k slovu: Aká je situácia na cestách na Gemeri?
Zdroj: TASR

Po utorkovom snežení v regiónoch Novohrad a Gemer zostal na mnohých cestách v okresoch Lučenec, Rimavská Sobota a Revúca čerstvý či kašovitý sneh v hrúbke jedného až troch centimetrov. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojej internetovej stránke.

Kašovitý alebo čerstvý sneh hrubý jeden až dva centimetre sa podľa cestárov nachádza aj na hlavnom južnom ťahu na ceste I/16 v úseku od odbočky na Dolnú Bzovú v okrese Lučenec po Tornaľu v Revúckom okrese.

S dvojcentimetrovou kašovitou snehovou vrstvou musia vodiči rátať na horskom priechode Zbojská pri Tisovci a čerstvý sneh s hrúbkou jeden centimeter je na horskom priechode Chorepa nad Klenovcom v Rimavskosobotskom okrese.

Tri centimetre kašovitého snehu sa nachádzajú na horskom priechode Hrádok medzi Jelšavou v okrese Revúca a Štítnikom v Rožňavskom okrese. Rovnaké snehové podmienky hlásia cestári aj na horskom priechode Dielik medzi Tisovcom a Muráňom v okrese Revúca.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre obidva regióny výstrahu prvého stupňa pred snežením, ktorá potrvá do 21:00 hod. Meteorológovia očakávajú na niektorých miestach sneženie, pri ktorom môže napadnúť 10 až 15 centimetrov sne­hu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Rožňavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM