Správy

Predstavenia aj koncerty: Program divadla Actores na december, nebude chýbať špeciálny hosť

Prinášame vám program na mesiac december 2020, v ktorom nájdete zaujímavé predstavenia. Sála divadla môže byť naplnená na maximálne 50% svojej kapacity.

Ilustračný obrázok k článku Predstavenia aj koncerty: Program divadla Actores na december, nebude chýbať špeciálny hosť
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Divadlo píše svoju 26 ročnú históriu. Pred nadšencov si pripravilo viacero lákavých, hosťujúcich predstavení, ale aj tie vlastné.

SHERLOCK HOLMES A ZÁHADA RODU BASKERVILLE

11. december 2020 od 19:00 hod.
Na motívy slávneho diela Arthura Conana Doyla. Desivo „štekajúca" detektívna paródia. Hra prevlekov a nasadzovania si masiek naznačuje, že i „desivo – štekajúce" môže byť komické. A predsa! Kto je vrah? Úprava a réžia: Tatiana Masníková. Hrajú: Róbert Kobezda, Attila Bocsárszky, Alexandra Faybiková. Vstupné: 5 eur.

ARTHUROVA KAPELA (naživo)

13. december 2020 od 15:00 hod.
Komická hudobno-divadelná show na vianočnú tému, kde sa stretnú známe postavičky z rozprávok. Hrdinovia Obelix, Elfka Idril, Arthur, Ernesto de la Cruz a Pani Santová vytvoria skutočnú hudobnú kapelu a rozohrajú veselý príbeh plný vianočných piesní a humoru. Zahrajú si pri tom známe vianočné hity a veselé pesničky, pričom všetci spoločne počkajú na Mikuláša. Hrajú: Róbert Kobezda, Attila Bocsárszky, Zuzana Vargová, Petra Bangoová, Tomáš Bocko. VYHODNOTENIE CESTA ZA ROZPRÁVKAMI 2020. Svoje kartičky posielajte na našu adresu vopred alebo doneste priamo do pokladne divadla. Vstupné: 5 eur.

FS ŽELEZIAR KOŠICE – Parády a parádičky

20. december 2020 od 18:00 hod.
Dlhotrvajúce obmedzenia kultúrnych aktivít paralizovali aj činnosť folklórnych súborov. Železiar nevynímajúc. Súbor napriek tomu čiastočne pracuje. Oproti prvotnej propagácii, súbor Železiar uvedie v Rožňave svoj starší program Vichodňarom na dzeku, druhim pre pocechu, zostavený výberom z klasického repertoáru. Bude postavený hlavne na programových číslach z regiónov Abov a Zemplín. K tomu sa pridávajú jedinečné choreografie reprezentujúce Šariš a Spiš. Vstupné: 10 eur.

STROJ ČASU II. premiéra

27. december 2020 od 16:00 hod.
Steampunkový príbeh o dobrodruhovi Leonardovi, ktorý zostrojuje stroj času a stretáva bytosti zo sveta fantázie: Baróna Prášila, Princeznú Bianku, Jacka Sparrowa, Klobučníka z krajiny Zázrakov, ba i čarodeja Kardaua. Dej je popretkávaný neočakávanými zápletkami, komickými situáciami, zrozumiteľnými fyzikálnymi veličinami a pesničkami. Hrajú: Róbert Kobezda, Attila Bocsárszky, Peter Kamenský. Vstupné: 5 eur.

NOVOROČNÝ KONCERT v DIVADLE

17. január 2021 od 19:00 hod.
Hostia: QUARTETTO s ARPÁD FARKAŠ a špeciálnym hosťom bude Martin Madej. Novoročný koncert tradične pomyselne zaháji rok v divadle. Netradičná zostava počas jedného večera. Martin Madej – dlhoročný člen zoskupenia FRAGILE. Pôsobí v divadlách Nová scéna, Malá Scéna, SND a Divadlo Aréna, kde okrem úspešných predstavení ako Tančiareň, Boyband či Príbeh Ulice 2 Stvárňuje hlavnú postavu v kultovom muzikáli RENT v Divadle Aréna. Od roku 2012 spolupracuje s producentmi LittleBeat Production, ktorí sú tvorcami skladieb pre umelcov ako napr. Celeste Buckingham, Majk Spirit či Rytmus. Vstupné: 15 eur do 8. januára a od 9 januára – 17 euro.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM