Rôzne

Rožňava spúšťa novú parkovaciu politiku: Zavedie VYHRADENÉ parkovanie

Mesto Rožňava spúšťa od januára novú parkovaciu politiku, ktorej súčasťou bude i vyhradené parkovanie.

Ilustračný obrázok k článku Rožňava spúšťa novú parkovaciu politiku: Zavedie VYHRADENÉ parkovanie
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Možnosť požiadať o vyznačenie parkovacieho miesta schválili poslanci mesta na novembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ), žiadosti môže verejnosť zasielať na adresu samosprávy.

Novú parkovaciu politiku, ktorá upravuje podmienky dočasného parkovania v Rožňave, schválili poslanci mesta ešte v septembri. Cieľom samosprávy je znížiť počet parkujúcich vozidiel v regulovaných zónach na sídliskách a zvýhodniť obyvateľov s trvalým pobytom na území mesta.

Finančné prostriedky, ktoré mesto vďaka zmenám získa, chce využiť na výstavbu a opravu parkovísk, ciest a chodníkov.

400 eur

Súčasťou parkovacej politiky v Rožňave bude od januára aj vyhradené parkovanie, doplnenie všeobecne záväzného nariadenia odobrilo MsZ na štvrtkovom (9. 11.) zasadnutí. Poplatok za vyhradené parkovacie miesto stanovila samospráva na 800 eur ročne, v prípade rezidenta s platnou kartou Rožňavčan, ktorú môžu získať obyvatelia s trvalým pobytom v Rožňave a uhradenými záväzkami voči mestu, pôjde o 400 eur za rok.

Ako na to?

„Vyhradené parkovacie miesto bude riadne označené dopravným značením v lokalite bydliska záujemcu. Na jednu bytovú jednotku pripadá možnosť požiadať o jedno vyhradené parkovacie miesto,“ uviedla samospráva na svojej oficiálnej stránke.

Žiadosť o vyhradené parkovacie miesto môže verejnosť zasielať na adresu parkovanie(za­vináč)roznava­.sk alebo do kancelárie prvého kontaktu mestského úradu.

Zóny

Nová parkovacia politika v Rožňave rozdeľuje mesto do štyroch zón A, B, C a D, definuje rôzne typy parkovacích kariet pre rezidentov či návštevníkov a výšku poplatkov za parkovanie v rôznych častiach mesta. Zmeny vstúpia do platnosti od 1. januára 2024, na Sídlisku pri kasárňach a sídlisku Juh nadobudnú účinnosť začiatkom roka 2025.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM