Peter Simon Rôzne

Rožňavčan Ivan sa vybral na Volovec: Takýto POHĽAD však nečakal, FOTO

Turista Ivan Kundrát sa vybral na Volovec. Bola to preňho bežná turistika, ktorú si chcel zdokumentovať. To, čo však zazrel mu pripomenulo kde býva.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavčan Ivan sa vybral na Volovec: Takýto POHĽAD však nečakal, FOTO
15
Galéria

Úchvatné zábery Rožňavčana poukazujú na dielo, ktoré dokáže vytvoriť len príroda. Nádherný pohľad sa naskytol nadšencovi prírody vo štvrtok približne o 10:00 hod, keď sa vybral na Volovec so svojim štvornohým miláčikom. Ako prezradil Ivan, tú krásu si proste musel nafotiť.

Pohľad, ktorý zaujme každého. Rožňavčan Ivan „Klinec“ Kundrát mal tiež šťastie. Počas výstupu zbadal v Rožňavskej kotline nádherné dielo prírody a ako správny nadšenec záberov začal konať. Toto ročné obdobie so sebou prináša okrem farebných kreácií aj neopakovateľný oblačný kúpeľ.

Pozrite si v našej galérii úchvatné fotky.

Kým Rožňava a údolie bolo pod mrakom, hore na kopci bolo nádherne. Príroda sa postarala o zaujímavú scenériu, ktorá sa nazýva inverzia. „Okrem tohto krásneho úkazu bolo vidno aj Tatry. Sú pekné, biele. Zasnežené,“ zhodnotil Ivan.

Inverzie sú lahôdkou nielen pre turistov, ale aj fotografov. Vo vyššie položených miestach je totiž teplejšie a svieti slnko, zatiaľ čo dole je zamračené a citeľne chladnejšie. „Teplotná inverzia je v podstate meteorologický jav, keď teplota vzduchu v niektorej vrstve dolnej atmosféry s výškou neklesá, ale stúpa,“ uvádza Slovenský hydrometeorolo­gický ústav.

Obrazom: Dielo prírody z Volovca
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM