Tlačové správy

Rožňavčania, vyhnite sa chorobám s pomocou včiel: Štyri produkty vo Veselej Farme, na ktoré treba upriamiť pozornosť!

Med predstavuje asi najznámejší produkt z dielne včiel. Jeho skvelú chuť, ale i liečivé účinky zaiste mnohí poznajú. Už nie všetci však poznajú ďalšie včelie produkty a ICH účinky na zdravie človeka. Ľudia ich oddávna používajú ako liečivá i preventívne vitamíny.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavčania, vyhnite sa chorobám s pomocou včiel: Štyri produkty vo Veselej Farme, na ktoré treba upriamiť pozornosť!
Zdroj: TASR

Včela medonosná je hmyz, ktorý pre človeka produkuje množstvo zdraviu prospešných produktov. Tak napríklad, začnime tým najznámejším. Včelí med je prírodnou zásobárňou minerálnych látok a ľudia si ním zvyknú nahradzovať tie umelé náhrady vitamínov a minerálov.

Ďalším produktom včiel je propolis s mnohými liečebnými účinkami. Jeho využitie je naozaj pestré. Používa sa na podporu imunity, pri anémiách, pri liečbe prechladnutí či angín, na ošetrenie rán a známy je aj svojimi pozitívnymi účinkami po opici :).

Ďalší včelí produkt, materskú kašičku, možno poznáte vďaka kozmetike, ktorá sa z nej vyrába. Zaujímavosťou však je, že obsahuje látky podobné ženským hormónom, preto je používaná na úpravu menštruačného cyklu či klimakterické ťažkosti.

Trojicu včelích produktov uzatvoríme ešte včelím peľom, aj keď ten už nie je produktom včiel, ale kvitnúcich rastlín. Taktiež však pôsobí na ľudský organizmus blahodarne. Je to najväčší antioxidant, ktorý sa v prírode nachádza. Obsahuje veľké množstvo B-komplexu, vitamínov i minerálnych látok. Využíva sa pri kožných ochoreniach, chorobách srdca, pečene, žalúdka, dokonca i pri poruchách spánku, na hojenie rán… Podporuje taktiež imunitu a odolnosť organizmu.

Tieto včelie produkty nespomíname práve teraz len tak náhodou. Všetky sú totiž k dostatiu vo Veselej Farme na Námestí baníkov v Rožňave a už tento piatok a len tento piatok 6. novembra je na všetky výrazná zľava.

titulné foto: ilustračné

(PR)- Za obsah zodpovedá objednávateľ tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM