Správy

Séria podujatí v srdci Rožňavy pokračuje: Čo nás čaká najbližší víkend?

Akcia, ktorá sa teší obľube, pokračuje aj toto leto. Program kultúrneho leta je zostavený pre každého. Čo nás čaká najbližšiu nedeľu?

Ilustračný obrázok k článku Séria podujatí v srdci Rožňavy pokračuje: Čo nás čaká najbližší víkend?
Zdroj: Dnes24.sk

Program tohtoročného kultúrneho leta je zostavený pre každého. Svoje si v ňom nájdu deti aj dospelí. Nedeľné popoludnie na Námestí baníkov v Rožňave patrilo oslave sviatku sv. Cyrila a Metoda, krstu knihy a folku. Druhú nedeľu sa konalo podujatie pre tých najmenších a to Divadlo Theátrum- Pesničkál.

Kultúrne leto v Rožňave sa teší obľube

Kultúra sa v našom meste rozrastá, svedčí o tom aj veľké podujatie, ktoré malo minulý rok svoju premiéru a medzi Rožňavčanmi sa osvedčilo. Zrekonštruované námestie tak aj počas tohtoročných horúcich letných dní ožije hudbou, spevom, tancom a inými lákadlami nie len pre deti.

V nedeľu, 5. júla 2020 sa v Rožňave uskutočnilo otvorenie v poradí už piateho ročníka Rožňavského kultúrneho leta.

„Som veľmi rád, že v tejto tradícii kultúrneho leta mesto pokračuje a ako vidím aj záujem Rožňavčanov o toto podujatie je celkom dobre. Robíme to pre občanov a aj turistov, aby sme tým aj možno prilákali nových ľudí do nášho mesta,“ uviedol primátor mesta Michal Domik.

V piatok rockový koncert v nedeľu šport

„Dňa 26. júla o 16:00 hod. vás pozývame na ďalšie podujatia Rožňavského kultúrneho leta, ktoré sa teraz ponesie v športovom duchu. Svoju činnosť budú prezentovať športové kluby, ktoré pôsobia na území mesta ako MFK Rožňava, ŽBK Rožňava, BK ŠPD, KGB 2010, TAEKWONDO HAKIMI Rožňava, Judo club Rožňava pri TJ Elán, TJ Geológ a Olympijský klub GEMER. Príďte sa sami presvedčiť, aké zaujímavé športové aktivity môžete v Rožňave vyvíjať,“ informovala Lenka Leštáková.

Ako dodala Rožňavčania sa majú na čo tešiť aj najbližší piatok.

„V rámci programu Piatkové koncerty na nádvorí radnice sa tento týždeň od 19:00 hod. uskutoční koncert skupiny Exit. Formácia Exit vznikla zo známej skupiny Sexit. Pokračuje v rockovej produkcii vlastných piesní a úpravy starých hitov z Brazílie, Ruska, Ameriky a klasických diel (Montiho čardáš, Mozart-Turecký pochod, Brahms-Uhorský tanec). Pred samotným koncertom vystúpia Hangya&Mike.Boy s mini country show. Podujatie sa uskutoční v rámci Rožňavského kultúrneho leta 2020,“ uviedla Leštáková.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM